Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Απάντηση ΕΔΣΝΑ σε εξώδικη διαμαρτυρία του δήμου Φυλής - Γ. Σγουρός : «Χτυπάτε λάθος πόρτα και για άλλους λόγους»


Εκτύπωση


Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός  απάντησε με δελτίο τύπου  στην από 20-8-14 εξώδικη διαμαρτυρία του δήμου Φυλής για το ζήτημα των αντισταθμιστικών και το πρόβλημα που υπάρχει με την μισθοδοσία του προσωπικού του δήμου.

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Σγουρός αναφέρει τα εξής :
«Όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, εκ του νόμου, την προεδρία του ΕΔΣΝΑ, κατέβαλα άοκνες προσπάθειες, προκειμένου και η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής να λειτουργήσει ομαλά και απρόσκοπτα και ο Σύνδεσμος να είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του, που είχαν δημιουργηθεί δεκαετίες πριν, ξεπερνώντας πλήθος γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα.
Σε όλο αυτό το διάστημα των δύο τελευταίων ετών ο ΕΔΣΝΑ ανταποκρίθηκε πλήρως στις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Δήμο Φυλής, καίτοι τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά δεν πήγαιναν σε περιβαλλοντικά έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά προορίζονταν, χωρίς δική μας ευθύνη, για άλλες, τρέχουσες δαπάνες του Δήμου σας.
Το τελευταίο λοιπόν, που θα ανέμενε κανείς θα ήταν η μετάθεση των ευθυνών της δημοτικής αρχής σε τρίτους για τη μη έγκαιρη κάλυψη των όποιων οικονομικών αναγκών και λειτουργικών εξόδων του Δήμου σας.
Η παρούσα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, όπως γνωρίζετε, για την πληρωμή του ποσού στο οποίο αναφέρεσθε έχει απευθύνει ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλισθεί στο ακέραιο η νομιμότητα και η διαφάνεια της όλης διαδικασίας, και αμέσως μόλις έχουμε θετική απάντηση θα προχωρήσουμε άμεσα στην καταβολή της οφειλής.
Μιας, όμως, και έχετε επιλέξει την οδό των εξωδίκων, δέον θα ήταν να απευθύνετε τα εξώδικά σας, τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών και τα συναρμόδια Υπουργεία, όσο και προς τις διοικήσεις του Δήμου Φυλής των τελευταίων ετών (και προ της συνενώσεως) που δημιούργησαν τα υπέρογκα χρέη του Δήμου και έφεραν σε οικονομικό αδιέξοδο τους εργαζόμενους του Δήμου».
Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών ο κ. Σγουρός έχει ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των αντισταθμιστικών προς το Δήμο Φυλής μετά την αναγκαστική κατάσχεση που επέβαλε το ελληνικό δημόσιο προς τον δήμο και εις χείρας του ΕΔΣΝΑ, ύψους 9 περίπου εκ. €.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο ΕΔΣΝΑ κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ιδίως το προσωπικό και επιθυμεί την εξεύρεση λύσης υπό την προϋπόθεση της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας.
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πλέον ξεκάθαρο στον κάθε ένα πως η υπόθεση των αντισταθμιστικών πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει και να απεμπλακεί από την μισθοδοσία των εργαζομένων. Η μισθοδοσία των εργαζομένων στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον νόμο οφείλει εξασφαλίζεται από τους ΚΑΠ και τα ανταποδοτικά . Αν υπάρχουν δεσμευμένοι ΚΑΠ του δήμου Φυλής , αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι με επίσημα έγγραφα  από τον δήμο που οφείλει επιτέλους να δώσει αυτά τα στοιχεία στην δημοσιότητα. Αντί-δραση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου