Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την «συγκριτική αξιολόγηση»Η απόφαση (4843/2014) του Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε μετά την έφεση που άσκησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε κηρύξει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση της αποχής από κάθε ενέργεια για την εφαρμογή του  N.4250/2014 σχετικά με την «συγκριτική αξιολόγηση», συνιστά «χαστούκι» στην συγκυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή, παρά το γεγονός, ότι κρίνει την συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση ως παράνομη, για τυπικούς λόγους, είναι μια πρώτη νίκη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στον αγώνα των Δημοσίων Υπαλλήλων για την κατάργηση στην πράξη ενός παράνομου και αντισυνταγματικού Νόμου που θέλει να εφαρμόσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η συγκυβέρνηση και η τρόικα.

Με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών κρίθηκε για πρώτη φορά, ότι το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και κατ΄ επέκταση των Ομοσπονδιών-Μελών της είναι το αρμόδιο όργανο να αποφασίζει απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ απορρίφθηκαν όλοι οι αντίθετοι ισχυρισμοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επεδίωκε με κάθε τρόπο να κριθεί ως αρμόδιο Όργανο το Συνέδριο, πράγμα, που θα οδηγούσε ουσιαστικά στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας στου Δημοσίους Υπαλλήλους. Επιπρόσθετα, αναγνωρίστηκε πλήρως η αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης ως νόμιμη μορφή απεργίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλες κινητοποιήσεις στο μέλλον.
Και ενώ θα περίμενε ότι η συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αντιλαμβανόταν το αδιέξοδο των επιλογών τους, με νέα νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις του Ν.4281/2014 (Άρθρο 250, παρ.1, 2, 3, 4 και 5) έδωσε νέα παράταση στο χρόνο έναρξης εφαρμογής του Νόμου για την «συγκριτική αξιολόγηση», ορίζοντας νέες καταληκτικές ημερομηνίες και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις επιλογές της για κατηγοριοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και τη δημιουργία «δεξαμενών» προς απόλυση εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014, προχώρησε στην προκήρυξη νέας Απεργίας-Αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την «συγκριτική αξιολόγηση» στο Δημόσιο και πιο συγκεκριμένα:
1.       Από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7, παρ.5 του Π.Δ. 318/1992.
2.       Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.
3.       Από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του Π.Δ. 318/1992).
4.       Από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης (άρθρο 14 του Π.Δ. 318/1992).
5.       Από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε Υπουργείο (άρθρο 24 του Π.Δ. 318/1992).
6.       Από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, όπως παροχή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού κ.λπ.

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, αφού προηγηθεί η κοινοποίηση από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της εξώδικης Δήλωσης-Πρόσκλησης και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Για τη διεύρυνση αλλά και κλιμάκωση των αγωνιστικών μορφών των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θα υπάρξει συνεδρίαση τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Αυγούστου 2014, όσο και του Γενικού Συμβουλίου την ΠΕΜΠΤΗ 28 Αυγούστου 2014 της Ομοσπονδίας που θα διαμορφώσει και ιδιαίτερο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αφετηρία των αγωνιστικών δράσεών μας είναι η μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2014, στις 6.00 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Γι΄ αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να οργανώσουν και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα που οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε κατάργηση τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου