Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ : Λύση στην πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου Φυλής

Σχόλιο Αντί-δρασης : τα αντισταθμιστικά δεν δίνονται με γνώμονα την προστασία εργαζομένων στον δήμο Φυλής , αλλά για την προστασία των εργολάβων και του κυκλώματος των σκουπιδιών  που επιθυμούν να μην κλείσει ποτέ η ΟΕΔΑ Φυλής. 

Μετά τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, και με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων, αποφασίστηκε η καταβολή στον Δήμο Φυλής ενός ποσού αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του Δήμου. «Άλλα ποσά δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν προς το παρόν, αφού η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ απέρχεται και μπορεί να ασκεί μόνο διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων» τονίζεται από τον Σύνδεσμο. 
Το ποσό θα καταβληθεί μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο της Υπηρεσίας του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που διενεργεί τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας δαπανών στον ΕΔΣΝΑ. 
Υπενθυμίζεται, ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη δίνονται από τον ΕΔΣΝΑ προς τον Δήμο Φυλής, λόγω της λειτουργίας εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων εντός των διοικητικών του ορίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 4164/2013. 
Ωστόσο, πρόσφατα ο ΕΔΣΝΑ έγινε αποδέκτης αναγκαστικής κατάσχεσης από το Ελληνικό Δημόσιο εις βάρος του Δήμου Φυλής, για χρέη ύψους 9 εκ. €, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καταβολή τους.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τόνισε:
«Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Εμείς μιλήσαμε εξ αρχής μαζί τους με ειλικρίνεια και καλή πίστη και τονίσαμε ότι καμία πληρωμή δεν μπορεί να γίνει εάν και εφόσον δεν υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο για τη συνεργασία και να τονίσω την ανάγκη να βρεθεί τρόπος που διασφαλίζει την πληρωμή του προσωπικού του Δήμου Φυλής. Η τωρινή διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ασκεί μόνο διαχείριση τρεχουσών υποθέσεων και δεν είναι θεσμικώς δυνατή άλλη καταβολή στο Δήμο Φυλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου