«Ο ΧΥΤΑ Π.Ε. Σερρών ωθείται προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση», δηλώνουν η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή και ο επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Σ. Παπαϊωάννου, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής Παλαιοκάστρου από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, αποτελούμενο από τη βουλευτή, τον συντονιστή και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, καθώς και τον επικεφαλής και μέλη του περιφερειακού σχήματος συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Περιβαλλοντική Κίνηση Πολιτών Παλαιοκάστρου, στο πλαίσιο της οποίας αποκλείστηκε για μισή ώρα ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ.
Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η εμφάνιση στραγγισμάτων σε ρέμα κάτω από τον ΧΥΤΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στάθηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, ενώ καταγγέλλει ότι «οι κυβερνητικές επιλογές έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες της Ε.Ε. για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, αδιαφορώντας τόσο για την περιβαλλοντική καταστροφή όσο και για την πιθανότητα απένταξης του ΧΥΤΑ από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των πολιτών».
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ