Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ΑΣΔΑ η διαχείριση του Πάρκου Τρίτση

ΣΧΟΛΙΟ Αντί-δρασης : πέρα από το ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά από αυτή την λύση , υπάρχει και ένα βασικό ερώτημα. Ρωτήθηκαν τα δημοτικά συμβούλια για αυτήν την συμφωνία; θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε.

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα το μέλλον του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» πραγματοποιήθηκε, σήμερα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Κώστας Τριάντης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρπας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου Γιώργος Λιόσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Γιώργος Παπαδιάς, εκπρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Μποζίκας. 
Στη σύσκεψη o Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, πρότεινε να μεταφερθεί η ευθύνη και διαχείριση του Πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ, μαζί με πόρους που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του, πρόταση την οποία οι Δήμαρχοι αποδέχτηκαν ομόφωνα. 
Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Μανιάτης, είναι αναγκαίο η προστασία του περιβάλλοντος να γίνεται με τρόπο, που διασφαλίζει το στόχο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζει ανταγωνιστικά και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης. 
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγονται νέοι δρόμοι στην αξιοποίηση κονδυλίων, μέσω της νέας Προγραμματικής Περιόδου ΣΕΣ 2014-2020, και εξασφαλίζεται έτσι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που είχαν προκύψει στο παρελθόν, τόσο στο Πάρκο Τρίτση, όσο και σε άλλους ανάλογους χώρους σε όλη την Ελλάδα. 
Το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου