Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Άρχισαν τα όργανα: Ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει την καθαριότητα του Δήμου ΘερμαϊκούΣτις αρχές της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση για την ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιωτική εταιρεία
Εντός των επόμενων ημερών υπογράφεται η σύμβαση ανάθεσης των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος έπειτα από διεθνή δημόσιο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού με την υπ.αρ.110/2013 απόφαση ενέκρινε την υλοποίηση της μελέτης 15/2013 της Τεχνικής Υπηρεσίας, που αφορούσε στην ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτη, λόγω της αδυναμίας παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών βάσει της υφιστάμενης υποδομής και του προσωπικού του Δήμου.
Όπως τονίζεται, «ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013 και το θέμα καθαριότητα αναμένεται να κλείσει θετικά τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τη διοίκηση του Γιάννη Αλεξανδρή, που ολοκληρώνει τη θητεία της σε λίγες μέρες».
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού εξέφρασε την ικανοποίησή του, «που μετά τα τεράστια εμπόδια διαδικασιών και τις χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες, έρχεται σε πέρας μια προσπάθεια που θα αποδώσει τα μέγιστα στην καθαριότητα».
Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:
- Αποκομιδή απορριμμάτων και εναπόθεση στο ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας
- Πλύσιμο κάδων
- Μεταφορά απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Νέας Μηχανιώνας στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
- Μηχανική οδοσάρωση
- Καθαρισμό στα καλαθάκια της παραλιακής ζώνης.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δώδεκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της και το συνολικό κόστος της ανέρχεται σε 1.084.921,46€.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου