Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κομποστοποίηση: δωρεάν κάδοι για το σπίτι από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης προσφέρει στους δημότες ο Δήμος Αθηναίων. Με σύνθημα «Η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι έφτασε. Με σύμμαχο τον δήμο Αθηναίων», η Διεύθυνση Καθαριότητας–Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων αναφέρει ότι στόχο έχει τη διάδοση της ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά.

Οι κάδοι χωρητικότητας 310lt, είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.
Ο συγκεκριμένος κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωινό ή απογευματινό ήλιο, πάνω στο χώμα, όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα. Η παράδοση του κάδου γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 210-3470643 & 210-3402445.
Όσοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα -βρίσκεται στο site του δήμου Αθηναίων (http://www.cityofathens.gr/node/25031) και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: gr.anakyklwsis@cityofathens.grKath.anakyklwsi@cityofathens.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου