Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου : Κοίτα ποιοί μιλάνε!

 Η περιφερειάρχης Αττικής, η οποία  βρέθηκε στο στόχαστρο των γνωστών θαμώνων των τηλεπαράθυρων και  του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και συγκεκριμένα της Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατηγορούμενη για «προστασία της διαφθοράς» απάντησε  με ανάρτησή της στο facebook
 «Κοίτα ποιοι μιλάνε».

«Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι – επί 40 και πλέον χρόνια – έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο», απαντάει, κατηγορώντας τους «κατήγορούς» της για λασπολογία. «Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά», ξεκαθαρίζει.
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανάρτηση της Ρ.Δούρου:
Κοίτα ποιοί μιλάνε!
Αφού πέρασε μια εβδομάδα που κρίσιμα ζητήματα για τα οποία μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων που πήραν σβάρνα τις τηλερούγες, δεν είχαν να πουν κουβέντα (Βλ. μετακίνηση μαθητών, πλημμύρες στο Χαλάνδρι κι αλλού με απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, διαχείριση απορριμμάτων και προκηρύξεις διαγωνισμών,-αφήνω στην άκρη ΕΝΦΙΑ κλπ) παριστάνω ότι κάποιοι εξ αυτών όντως μπερδεύτηκαν.
Άργησα να απαντήσω, περίμενα να δω που θα πάει αυτό… άλλωστε αρνούμαι η ατζέντα να μπαίνει από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων… και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν » τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!»
Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι – επί 40 και πλέον χρόνια – έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο.
Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία.
Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά.
Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.
Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους.
Ξεκάθαρες κουβέντες.
Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.
Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου