Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ & ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι
 
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου παρέστησαν εχθές 9.9.14 στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα λήψης απόφασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου –επικαιροποιημένης-, σχετικά με την λεγόμενη «αξιολόγηση» και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.
 
Η απόφαση που λήφθηκε κατά της συμμετοχής του Δήμου στην διαδικασία «αξιολόγησης» και  επανελέγχου των συμβάσεων, ήταν ομόφωνη και βάσει αυτής ο Δήμαρχος θα προχωρήσει στην έκδοση «εντέλλεσθαι» προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.
 
Στην εισηγητική τοποθέτηση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων παρουσιάστηκε το ιστορικό των δράσεων του συλλόγου καθώς και των πρωτοβουλιών που έχει λάβει για την αποτροπή εφαρμογής αυτού του είδους της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων.
 
 
Όπως ενημερώθηκε η πρόεδρος του συλλόγου, αργά χθες το μεσημέρι, από τον Δήμαρχο και την σ. Δ/ντρια Διοικητικού Προσωπικού, έχει σταλεί στον Δήμο μας έγγραφο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται «…. Παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις, δεν έχετε ανταποκριθεί στην υποχρέωσή σας για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων για τυχόν μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου όπως αυτό πηγάζει από το νόμο 4250/2014….. Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12/9/14» .
 
Ήδη είχε προηγηθεί την Δευτέρα 8.9.14, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, συνάντηση  με τον Δήμαρχο και τη Δ/ντρια σ. Στέλλα Μπακόλα με μοναδικό θέμα συζήτησης τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της αποστολής στοιχείων που αφορούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων και την αξιολόγηση.
 
Στόχος του Συλλόγου μας είναι, να σταματήσει κάθε διαδικασία, με τρόπο τέτοιο,  ώστε να μην εφαρμοσθεί καμία πειθαρχική ενέργεια, που προβλέπει ο νόμος, σε κανέναν συνάδελφο, ο οποίος δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή  κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του δήμου, ούτε θα αποστείλει στοιχεία σχετικά με την μετατροπή συμβάσεων.
 
 
                                                                            Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου