Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ» Καμίνης: Θα γίνει επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ  Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ..


Ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου ήταν το κύριο θέμα του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Κι αυτό παρότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε μόνον στον έλεγχο των πτυχίων και των πιστοποιητικών σπουδών για ενδεχόμενη πλαστότητα.
Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο δήμος είχε ήδη αρχίσει από πέρσι τον έλεγχο γνησιότητας με δική του πρωτοβουλία και ήδη έχει ελεγχθεί το 90% των 5.000 υπαλλήλων.
Έως σήμερα έχουν επισημανθεί 63 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών. Ήρθησαν αυτομάτως οι πράξεις διορισμού 35 υπαλλήλων, των οποίων ο διορισμός ήταν σε συνάρτηση με το πτυχίο τους και οι υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκονται σε διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων τόνισαν με ένταση ότι το διαφιλονικούμενο ζήτημα είναι αυτό του επανελέγχου των συμβάσεων και όχι η πλαστότητα ως προς την οποία η θέση όλων είναι κοινή: Να διωχθούν όσοι έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών.
Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μάλιστα, κατέθεσε ψήφισμα κατά της αξιολόγησης (και του επανελέγχου των συμβάσεων που αποτελεί τμήμα της αξιολόγησης). Ο δήμαρχος Αθηναίων απέρριψε το ψήφισμα και η παράταξή του καταψήφισε την πρόταση να τεθεί ως θέμα ψηφοφορίας η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος.
Εξίσου επικριτικός ήταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός, που τόνισε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια να παρουσιασθεί το άσπρο μαύρο. Να ταυτιστούν τα πλαστά δικαιολογητικά με τις συμβάσεις που ανανεώθηκαν με βάση το νόμο Παυλόπουλου». Επίσης επέκρινε τα ΜΜΕ «που μιλούν για πέντε καλούς και πέντε κακούς δημάρχους».
Παράλληλα ο κ. Σοφιανός έθεσε το θέμα των εργαζομένων που έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί στα δικαστήρια και επέκρινε τη δημοτική αρχή ότι αρνείται τη μη άσκηση έφεσης. Ζήτησε να μην ασκηθεί έφεση στους εργαζόμενους της καθαριότητας και του πράσινου και αυτό να γενικευθεί για όλους τους εργαζόμενους - τους σχολικούς φύλακες, τις 24 εργαζόμενες των stage, τον Εθνικό Κήπο και τον ΟΠΑΝΔΑ όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται με έναντι. Και πρόσθεσε ότι ο δήμος δεν θα μπορέσει να δουλέψει εάν φύγει όλο αυτό το δυναμικό.
Ο κ. Καμίνης στη δευτερολογία του ξεκαθάρισε ότι στο δήμο Αθηναίων θα ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος που έχει ήδη ξεκινήσει. Κι αυτό, όπως είπε, διότι ο έλεγχος που είχε γίνει από το ΑΣΕΠ αφορούσε απλά την ύπαρξη των πιστοποιητικών που επικαλούνταν οι εργαζόμενοι και όχι τον ενδελεχή έλεγχό τους.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να αξιοποιείται σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κάθε πελατειακή σχέση».
Σχολιάζοντας τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» και ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μια αυριανή κυβέρνηση που θα ζητά σεβασμό των νόμων, όταν ως αντιπολίτευση δεν τους έχει τηρήσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου