Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση Στρατούλη για την κατεδάφιση των κύριων συντάξεων

Να ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων με νέες δραματικές περικοπές και στις κύριες συντάξεις, ετοιμάζεται η κυβέρνηση μετά την κατεδάφιση των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, όπως προκύπτει από πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και από μνημονιακές δεσμεύσεις. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Δημήτρης Στρατούλης, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας.

"Η κυβέρνηση προωθεί τη νέα επίθεση στις κύριες συντάξεις χρησιμοποιώντας ως επιστημονικοφανή μανδύα την μελέτη του ΚΕΠΕ για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων κύριας ασφάλισης στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά το ύψος των συντάξεων με επιβολή νέας εισφοράς σε όσες από αυτές υπερβαίνουν τα 600 ευρώ το μήνα και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση της δυνατότητας για προώρη συνταξιοδότηση των εργαζομένων γυναικών με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς επίσης και με την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη (από 4.500 ένσημα σε 6.000)" επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δ. Στρατούλης ρωτά έτσι τον υπουργό αν θα εφαρμόσει τις προτάσεις της τρόικας καθώς και τις παραγγελθείσας από τον ίδιο μελέτης του ΚΕΠΕ για ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων που θα συνοδεύεται με νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων, με κατάργηση των δικαιωμάτων για πρόωρη συνταξιοδότηση και με θέσπιση αυστηρότερων προϋποθέσεων για την χορήγηση της κατώτερης σύνταξης. Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί αν ο υπουργός θα επανεξετάσει και θα καταργήσει το νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ρήτρα θανάτου κλπ), που η εφαρμογή του αποδείχτηκε ότι οδηγεί στη δραματική συρρίκνωσή τους.
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου