Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

θα στείλει τον εισαγγελέα για τον έλεγχο..

«Εχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι πολλές συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του εναντίον του επανελέγχου των συμβάσεων. Μιλώνας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε
ότι τα στοιχεία προκύπτουν από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σημείωσε ότι «υπάρχουν δήμαρχοι που συνεργάζονται¨και τόνισε: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του δημάρχου, ούτε το δίκιο του εργάτη. Δεν αντιλαμβάνομαι επί της αρχής την ανυπακοή απέναντι στην εφαρμογή νόμου του κράτους».
«Προσπαθούμε -συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης- να διορθώσουμε παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος, πελατειακές πρακτικές που συνέβαλαν στην χρεοκοπία. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μη θέλουν να αποκαλυφθούν απατεώνες». Και πρόσθεσε: «Είναι απατεώνας όποιος παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας».
Ο ΥΠΔΜ άσκησε σκληρή κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει η κα Δούρου ότι είναι εκλεγμένη, δεν κάνει αντιπολίτευση. Τα δείγματα γραφής που δείχνει αυτή τη στιγμή δεν είναι αντάξια των περιστάσεων».
Επανέλαβε ότι οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν, αλλά νέος ποσοτικός στόχος δεν θα γίνει δεκτός.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου