Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν το "Συγκρότημα" παίρνει το όπλο του...

Ότι η επικράτηση της Ρένας Δούρου στην πρώτη περιφέρεια της χώρας ενόχλησε πολύ και πολλούς, είναι αυταπόδεικτο. Τώρα, λοιπόν, που πλέον η νέα περιφερειάρχης αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η "ναυαρχίδα" του Συγκροτήματος, το "Βήμα της Κυριακής", έσπευσε να τη... "νουθετήσει".
Όλα κι όλα. Μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να άλλαξε χέρια, αλλά δεν πρέπει να μείνει και... ακαθοδήγητη. Δεν μπορεί δηλαδή να έλθουν και τα πάνω - κάτω, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις της η νέα περιφερειάρχης. Αλίμονο. Τώρα τα πράγματα... σοβαρεύουν. Και πρέπει να μπουν στη θέση τους. Έτσι λοιπόν, το προχθεσινό κομμάτι στο "Βήμα", που τιτλοφορείται "Η 'μικρή πρωθυπουργός' και το μεγάλο στοίχημα", είναι σαφές ότι υπηρετεί μια λογική όχι ενημέρωσης των αναγνωστών ή έκφρασης γνώμης, αλλά μια τάση να «συνετιστεί» η νέα περιφερειάρχης.

Με άλλα λόγια, καλό το διάλειμμα των δεσμεύσεων για αγώνα κατά των συμφερόντων, αλλά τώρα, με την ανάληψη της εξουσίας, αρχίζουν τα σοβαρά. Δηλαδή η επιστροφή στη «στρούγκα - μούγκα», όπως την εννοεί η εφημερίδα και ο αρθρογράφος που τονίζει ότι η Δούρου πρέπει να «προσγειωθεί», να «αφήσει κατά μέρος τη νοοτροπία του 'όχι' σε όλα» και να... συνεργαστεί «σε μεγάλο βαθμό με την κεντρική κυβέρνηση». Το μόνο που διαφεύγει στον καλό συνάδελφο και στην ιστορική εφημερίδα είναι ότι οι πολίτες εξέλεξαν ακριβώς τη νέα περιφερειακή αρχή για να φέρει τα πάνω - κάτω. Και όχι για να... προσαρμοστεί σε μια πραγματικότητα που οι πολίτες απέρριψαν με την ψήφο τους...
Α.Ω.
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου