Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας. Στόχος της κυβέρνησης τα 500 ευρώ εισαγωγικός μισθός» – Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή τα σενάρια που αναφέρονται στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο η Ομοσπονδία καταγγέλει τον «υπουργό των απολύσεων», όπως τον κατονομάζει και για τα ζητήματα που αφορούν των επανέλεγχο συμβάσεων, την αξιολόγηση και, βεβαίως, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων.

«Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι. Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο». Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
Αναφερόμενη στη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «εχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ. Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:
Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο συνεχίζει η συγκυβέρνηση με πρώτον τον Υπουργό των «απολύσεων» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη «μεταρρύθμιση» των 6.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα.
Συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια καταστροφική πολιτική που διαλύει τις  Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών.
Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι.
Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».
Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος!!!
Αντί να απολογούνται στους Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαστές υποσχόμενοι… απολύσεις!!!
Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισαν πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, κανένας προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια δεν θα «περάσει».
Παρά την καθημερινή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο επανέλεγχος γίνεται κανονικά σε πέντε (5) Δήμους, η πραγματικότητα είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου προχώρησε.
Επισημαίνουμε πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι σε ισχύ η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς και από την «συγκριτική αξιολόγηση».
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ανακοίνωσε την νέα απόφασή του για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ μιας και η προηγούμενη απόφαση είχε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014.
Με τη νέα απόφαση λοιπόν του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία έχει ισχύ πλέον έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.
Κανείς εργαζόμενος δεν συντάσσει, παραλαμβάνει, προωθεί, εισηγείται οποιαδήποτε ενέργεια που μόνο στόχο έχει να απολυθούν συνάδελφοι και να βρεθούν στην ανεργία.
Και φυσικά η πολιτική των απολύσεων πηγαίνει χέρι-χέρι με το σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσης όσων θα παραμείνουν!!!
Όπως το 2011 προφασιζόμενοι ένα «ενιαίο μισθολόγιο» και «εξορθολογισμό» που ως γνωστό οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας, στην Ελλάδα του 2014.
Οι μειώσεις δεν θα αφορούν στους Υ.Ε. και τους Δ.Ε. όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει.
Έχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ.
Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί.
Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011. Όλοι μας είμαστε στο στόχαστρο είτε με την κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν.
Ακόμη και αν προσπαθούν να χτυπήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν πως «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» να συνεχιστούν πολιτικές που «πίνουν» το αίμα των εργαζομένων, που διαλύουν οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου