Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι θέσεις της Ρ. Δούρου υπερψηφίστηκαν στις εκλογές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
"Τέλος" στην κινδυνολογία, αλλά και τις "υποδείξεις" για το κατά πόσον ο θεσμικός της ρόλος της επιτρέπει ή όχι να εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, προσανατολισμένο στα ευρωπαϊκά δεδομένα, με έμφαση στην πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα, βάζει η Δύναμη Ζωής θυμίζοντας στον Ν. Μηταράκη ότι οι θέσεις της περιφερειάρχη υπερψηφίστηκαν στις εκλογές.

"Η περιφερειάρχης ουδέποτε είπε 'αποφασίζομεν και διατάσσομεν', αλλά δήλωσε τη βούλησή της. Την πολιτική ευθύνη έχουν οι δήμοι. Αυτοί θα αποφασίσουν μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ" σχολίασαν κύκλοι της Δύναμης Ζωής αναφορικά με τις υποδείξεις του υφυπουργού ότι για την ακύρωση του διαγωνισμού μέσω ΣΔΙΤ για τα τέσσερα εργοστάσια απορριμμάτων απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ.
"Η Ρ. Δούρου απευθύνθηκε στους δημάρχους ως περιφερειάρχης και με την εκ του νόμου ιδιότητα της προέδρου του ΕΔΣΝΑ, αλλά δεν υποκαθιστά το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ" προσθέτουν.
Στη Δύναμη Ζωής εκτιμούν ότι αυτό που "ενοχλεί" είναι ότι η περιφερειάρχης "απευθύνθηκε στους δήμους, κάτι που ποτέ δεν έκανε ο Γ. Σγουρός". Ξεκαθαρίζουν πως "η περιφερειάρχης δεν επιβάλλει τίποτα στους δήμους, ζητεί, όμως, από τις δημοτικές αρχές να εκφράσουν αυθεντικά και αδιαμεσολάβητα την άποψή τους ", γιατί όπως εξηγούν: "Μέχρι τώρα κάποιοι είχαν μάθει να κρατάνε σφραγίδες, να διαπραγματεύονται και να συζητάνε 'αντ΄ αυτών'! Αυτό τώρα έχει τελειώσει!".
Σε κάθε περίπτωση κάνουν λόγο για "εσκεμμένη υποκρισία" ή και για "άρνηση κατανόησης" από αυτούς που κινδυνολογούν για να μην εφαρμοστεί το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που προτείνει η νέα περιφερειακή αρχή. Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι "οι προτάσεις της περιφερειάρχη ήταν γνωστές ήδη από την προεκλογική περίοδο. Εγκρίθηκαν με την ψήφο των πολιτών, επανήλθαν στο μεταβατικό στάδιο και τώρα η Ρ. Δούρου τις παρουσιάζει εκ νέου στους δημάρχους".
Ενώ στην κινδυνολογία ότι θα χαθούν κοινοτικοί πόροι κύκλοι της Δύναμης Ζωής τονίζουν: "Η αλλαγή πολιτικής, που θα υπακούει στην κοινοτική νομοθεσία, είναι αυτή που διασφαλίζει και τη ροή κοινοτικής χρηματοδότησης".

http://www.avgi.gr/article/4350597/oi-theseis-tis-r-dourou-uperpsifistikan-stis-ekloges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου