Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πανικός από την επιστολή Δούρου. Βγήκαν στα κεραμίδια οι «ανήσυχοι» ..Από την μέρα που έστειλε η κ. Δούρου την επιστολή προς τα δημοτικά συμβούλια για την διαχείριση των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου  επιχείρηση τρομοκράτησης με πρωταγωνιστές τους  γνωστούς δημοσιογράφους των γνωστών  συγκροτημάτων ,   τον τέως περιφερειάρχη κ. Σγουρό και τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλο.
 Έχουν στήσει κανονικό κέντρο επιχειρήσεων για αυτόν τον πόλεμο.

Οι κοινή τους ανησυχία είναι για το τι θα γίνει αν δεν κατασκευαστούν  οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων  με ΣΔΙΤ. Το  πως θα ζήσουμε χωρίς τις μονάδες επεξεργασίας..
Για αυτό έχουν φάει και τα λυσακά τους με την Φυλή. Δεν θέλουν να κλείσει η Φυλή γιατί στο σχέδιο τους είναι να κατασκευασθούν εκεί οι 2  μονάδες επεξεργασίας  δυναμικότητας 1.100.000 τόνων από τους 1.350.000 συνολικά!
Τώρα κάνουν πως βάζουν και νερό στο κρασί τους λέγοντας πως οι μονάδες,  αντί για 4 μπορούν να γίνουν και 3 και  έτσι  τα έργα δεν θα είναι τόσο φαραωνικά !  Αυτό είναι ένα παλιό  ΠΑΣΟΚΙΚΟ σχέδιο που θα έβγαζε έξω την μια μονάδα της Κερατέας ή του Γραμματικού για ξεκάρφωμα. Δηλαδή  κάνουν σκόντο το  5%  και αποδεικνύουν πως ακούν την κοινωνία!
Παράλληλα παίζουν και το χαρτί του παγώματος της χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα αν δεν γίνουν οι μονάδες. Παραμύθια είναι και αυτά. Η Ευρώπη σήμερα βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τα προγράμματα διαλογής στην πηγή και τα χρηματοδοτεί .
 Η Ευρώπη κάνει πιο αυστηρές τις οδηγίες για τα σύμμεικτα  και αυξάνει και αρκετά μάλιστα τους στόχους για την ανακύκλωση.
Άρχισαν μια οργανωμένη  επιχείρηση τρομοκράτησης  με τα γνωστά επιχειρήματα : «η Αττική θα γίνει η Νάπολι των Βαλκανίων» και «τα σκουπίδια θα κάνουν παρέλαση στους δρόμους» με ένα ξεκάθαρο στόχο.
Θέλουν να φοβίσουν την ατίθαση Δούρου και αν  αυτό δεν πιάσει , τότε στο όνομα της δικής τους υπευθυνότητας και της ανευθυνότητας της Δούρου,  να της πάρουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης από τα χέρια.
Είναι βέβαιο πως θα αποπειραθούν να κρατήσουν υπό έλεγχο και την κατάσταση στον ΕΔΣΝΑ.
Αυτό είναι το σχέδιο. Οι άνθρωποι είναι δέσμιοι των εργολαβικών συμφερόντων και αδίστακτοι. Θα κάνουν τα πάντα για να γίνουν οι μονάδες γιατί έτσι θέλουν οι εργολάβοι- επενδυτές.
Όμως  θα την πατήσουν . Ούτε την Δούρου μπορούν να φοβίσουν , ούτε την κοινωνία να τρομάξουν.
Δεν θα σταματήσουν στις απειλές και στις συνεντεύξεις..  Το σχέδιο περιλαμβάνει  και προειδοποιητικές  βολές  με παιχνίδια και τεχνικές κρίσεις  στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο..  Ο ξενοδόχος δεν είναι μόνο η Ρένα Δούρου η οποία έτσι και αλλιώς έχει αποδείξει πως δεν μασάει από τέτοια.
 Ο ξενοδόχος είναι τα δημοτικά συμβούλια και οι ΟΤΑ της Αττικής οι οποίοι δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης και στον δικό τους δήμο.  


Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την εφαρμογή του νέου μοντέλου θα είναι οι πολίτες και οι ΟΤΑ της Αττικής.
Οι ΟΤΑ της Αττικής  θα κάνουν τα δικά τους τοπικά σχέδια διαχείρισης και με την πλήρη υποστήριξη από την περιφέρεια της Αττικής  θα βάλουν τέλος σε αυτή την αθλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου