Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Όχι στις απολύσεις και στη διάλυση των Δήμων!



Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και τους δανειστές, εδώ και καιρό προχωρά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, με απώτερο σκοπό τη διάλυση των δημόσιων Υπηρεσιών και την κατάργηση των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών, ώστε αυτά να δοθούν σε ιδιώτες. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν πλέον καταλάβει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί σαν εργαλεία τη δήθεν αξιολόγηση και τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον έλεγχο των συμβάσεων, η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω του Υπουργού των απολύσεων Κ. Μητσοτάκη, λασπολογεί συστηματικά ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιστέκονται, από φόβο, στον επανέλεγχο. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι υπάλληλοι των Δήμων από την πρώτη στιγμή έχουν τοποθετηθεί υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν υπαλλήλους που είναι επίορκοι ή με δόλο προσλήφθηκαν καταθέτοντας πλαστά χαρτιά. Σύμφωνα με διάταξη του Υπουργού Μανιτάκη γίνεται έλεγχος των φακέλων των υπαλλήλων για τα πτυχία και πιστοποιητικά εδώ και ένα χρόνο. Οι αγώνες μας αμφισβητούν τον όψιμο επανέλεγχο, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι προσχηματικός και εκ το πονηρού, γιατί γίνεται με διαφορετικά κριτήρια. Άλλωστε η νομιμότητα των συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΑΧ έχει ήδη ελεγχθεί από Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και το ΑΣΕΠ, όταν οι συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι παλεύουμε εδώ και καιρό το άνοιγμα του μετώπου με την κοινωνία και τους αιρετούς απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που στόχο έχουν να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει από τον λαϊκό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για αυτό, οι εργαζόμενοι θα συμπαρασταθούν και θα σταθούν αλληλέγγυοι στους δημάρχους που αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική και καλούνται στους εισαγγελείς με προτροπή της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, στηρίζουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες συναδέλφους που, από θέση ευθύνης, καλούνται επίσης στο εισαγγελέα σε απολογία. Συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή απολογούνται στην εισαγγελία της Λάρισας ο δήμαρχος και η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών. Οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, και με την επιστράτευση της Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να περάσουν. Ως εργαζόμενοι θα πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες στο μέλλον προάσπισης των Υπηρεσιών αλλά και του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες.
Ζητάμε:
-          προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και τώρα για την κάλυψη των αναγκών
-          καμία περικοπή των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, άμεση αύξηση της χρηματοδότησης
-          λέμε όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και στη διάλυση των υπηρεσιών των ΟΤΑ
-          λέμε όχι στη «συγκριτική» αξιολόγηση και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Δημήτρης Κουκούλης
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Ελπίδα Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου