Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται η υπουργική απόφαση για τις 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, ΟΤΑΣΧΟΛΙΟ: το έχουμε πει πολλές φορές πως η αλλαγή του μοντέλου μισθωτής εργασίας περνά από  προγράμματα αυτού του τύπου. Αξιοποιούν και την ανάγκη των νέων ανθρώπων για ένα ελάχιστο εισόδημα και την ανάγκη των ΟΤΑ που θέλουν προσωπικό για να περάσουν αυτό το νέο μοντέλο μισθωτής εργασίας. Το καινούργιο με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι θα προσληφθούν και εργαζόμενοι για τις υπηρεσίες καθαριότητας που κανονικά ανήκουν στον κλάδο των ΒΑΕ..Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα δοθεί η εκκίνηση για το νέου πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα απασχοληθούν στο Δημόσιο 50.000 άνεργοι.
Από αυτές οι 15.000 θέσεις αφορούν σε υπουργεία, ενώ οι υπόλοιπες 35.000 σε ΟΤΑ. Συγκεκριμένα σε σχέση με τα υπουργεία, οι περισσότερες θέσεις θα είναι σε δομές του υπουργείου Παιδείας (5.500 θέσεις) ενώ ακολουθούν τα υπουργεία Εργασίας με 2.600 θέσεις, Υγείας με 2.500, Πολιτισμού και Αθλητισμού με 1.700, Δικαιοσύνης με 830, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με 600, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με 460, Εθνικής Άμυνας με 220, Ναυτιλίας και Αιγαίου με 190, Ανάπτυξης με 90, Τουρισμού με 90, Δημοσίας Τάξης με 70, Εσωτερικών με 50 ενώ από 25 θέσεις θα ανοίξουν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μακεδονίας-Θράκης.
35.000 θέσεις σε ΟΤΑ
Οι υπόλοιπες 35.000 θέσεις προορίζονται για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Οι κατηγορίες εκπαίδευσης θα είναι κατά κύριο λόγο ΔΕ και ΥΕ και αναμένεται να αφορούν το 70% των θέσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Στις βασικές ειδικότητες είναι διοικητικού, διοικητικού-οικονομικού, κοινωνιολογίας, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικής, επαγγελμάτων υγείας, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών και αρχιτεκτόνων πολιτικών μηχανικών. Παράλληλα για πρώτη φορά θα προσληφθεί και προσωπικό καθαριότητας, καθώς και οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου