Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η ανακρίτρια Ηλείας «ξεψαχνίζει» τα... σκουπίδια

Επί τέσσερις ώρες ξεψάχνιζε η ανακρίτρια Ηλείας Κ. Παντοπούλου τα αρχεία του δήμου της πόλης που αφορούν στο θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών από το 2009 κι έπειτα. Όταν τελικά δεν έβγαλε άκρη, ζήτησε να μεταφερθούν όλοι οι φάκελοι στο γραφείο της για πιο ενδελεχή έρευνα.

Στόχος της έρευνας, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κατηγορούμενου (και προφυλακισμένου) ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στο συγκεκριμένο τομέα Θ. Καράμπελα με αγνώστους και άλλα μέλη της οργάνωσης, είναι να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή αιρετών του Δήμου στην υπόθεση αυτή. Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιώργος Ανδριόλας είπε ότι έχουν ζητηθεί κι άλλα έγγραφα, τα οποία θα σταλούν το επόμενο διάστημα αλλά δεν θέλησε τοποθετηθεί περαιτέρω ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα. «Δεν ψάχνουμε Ιφιγένειες, ψάχνουμε την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνομιλίες -οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτικό ιστότοπο- φαίνεται πεντακάθαρα πόσο ενοχλημένα είναι τα μέλη της οργάνωσης με συγκεκριμένους δημοσιογράφους (Κώστας Βαξεβάνης και Μάκης Νοδάρος Hot Doc, Γιώργος Μαρινόπουλος, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ηλεία) αλλά και με κάποιους ντόπιους συναδέλφους οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με τις παράνομες συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των εργολάβων καθαριότητας και δήμων των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Για τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη και Μ. Νοδάρο ακούγονται οι φράσεις «να τους μοντάρουμε», «να τους πηδήξουμε», «να τους σπάσουμε» ενώ υπάρχουν ιδιαίτερα επικριτικές αναφορές στον πρώην εισαγγελέα Πύργου Χ. Μεϊντάνη αλλά και για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Έφη Σαλτάρη.
 https://www.efsyn.gr/arthro/i-anakritria-ileias-xepsahnizei-ta-skoypidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου