Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΟ ΞΕΦΩΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ AvantiPopolo.gr

Όταν χάνουν την κουτάλα οι «συνδικαλιστές» της εργοδοσίας


Αχός σηκώθηκε μεγάλος. Οι τέσσερις «συνδικαλιστές», από τους επτά, του σωματείου του Συνδικάτου εργαζομένων του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ξύπνησαν αίφνης. Και εξέδωσαν και μακροσκελή ανακοίνωση. Για ποιο λόγο; Για τα μνημόνια; Για τις πολιτικές λιτότητας; Για την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων τέλος πάντων υπήρχαν) των εργαζομένων; Για τις συστηματικές νομοθετικές προσπάθειες των μνημονιακών κυβερνήσεων να οδηγήσουν με κάθε τρόπο (διαθεσιμότητες, κινητικότητες, εφεδρείες και ό,τι άλλο) τους δημόσιους υπαλλήλους προς την έξοδο; Ανησύχησαν μήπως για την συστηματική απαξίωση του δημόσιου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (μην ξεχνάμε ότι ο Σύνδεσμος είναι αυτοδιοικητικός φορέας);

Όοοοοχι. Δεν ανησύχησαν για τίποτε από όλα αυτά. Γιατί τον… γάιδαρό τους τον έχουνε δεμένο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εξασφαλισμένοι.

Ήσαν εξασφαλισμένοι. Από όλες τις μπάντες. Και κυρίως από την κορυφή… Άλλωστε ούτε ένα μεροκάματο δεν είχαν χάσει από συμμετοχή τους σε κάποια απεργία. Αντιθέτως. Αυτοί έπαιρναν τότε και… υπερωρίες!!! Και ήσαν και «καλά παιδιά». Υπεδείκνυαν στα ΜΑΤ ποια «κακά παιδιά» να ξυλοφορτώσουν.

ίναι οι «συνδικαλιστές» στην υπηρεσία του τέως περιφερειάρχη και προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρού. Είναι αυτοί που τάσσονταν αναφανδόν (με ανακοινώσεις) υπέρ των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για τα εργοστάσια των εργολάβων. Είναι οι «συνδικαλιστές» που είχαν περίεργα «πάρε – δώσε» με κόσμους και κυκλώματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο της εργασίας αλλά με τον κόσμο της νύχτας. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και τα εισαγωγικά στους τέσσερις «συνδικαλιστές» του ΕΔΣΝΑ.

Αυτοί οι τύποι λοιπόν ανησυχούν, λένε, γιατί η νέα διοίκηση του Συνδέσμου, η αριστερή περιφερειάρχης Αττικής, η Ρένα η Δούρου προωθεί την κομματοκρατία, τους ημετέρους, διώκει τους εργαζομένους, κάνει πογκρόμ, και, και, και…

Αλήθεια; Κάνει όλα αυτά τα πράγματα η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ;

Ή μήπως η νέα διοίκηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στους πολίτες για μια νέα διαχείριση των απορριμμάτων με διαφάνεια, με δημοκρατία, με συμμετοχή των δήμων και των πολιτών, χωρίς φαραωνικά εργοστάσια με ΣΔΙΤ, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα, στη βάση των αρχών της πρόληψης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης, της επανάχρησης, της κομποστοποίησης;

Και το πράττει αυτό, γυρίζοντας σελίδα στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου ο Σύνδεσμος να πάψει να είναι απαξιωμένος, μηχανισμός διαφθοράς – όπως τον ήθελαν και τους βόλευε οι διευθυντικοί «συνδικαλιστές» των συγκεκριμένων συμφερόντων.

Αυτό τους ενοχλεί. Αυτό του πονάει.

Γιαυτό και ο πρόεδρος τους, ο κ. Ζαχαρόπουλους έσπευδε να δηλώσει παρών στην κινδυνολογία και την παραπληροφόρηση, δηλώνοντας στα ΝΕΑ, ότι η Αθήνα θα γίνει… Νάπολη αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της νέας περιφερειακής αρχής για τα σκουπίδια.

Έχουν πάντως ένα δίκιο οι «συνδικαλιστές» της εργοδοσίας: καταλαβαίνουν, αυτοί και όσοι έσπευσαν να προβάλλουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες τους, ότι χάνουν την κουτάλα που την κρατούσαν και με τα δύο χέρια, χρόνια τώρα. ΞΕΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ. Και για αυτό άρχισαν να σκούζουν.

Γιατί διώξεις εργαζομένων δεν υπάρχουν.

Ούτε πογκρόμ, ούτε κομματοκρατία.

Εκείνο που υπάρχει είναι η πολιτική βούληση για μια άλλη πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων. Βούληση σαφής που τίποτε, πολλώ δε μάλλον, εργοδοτικοί «συνδικαλιστές» που και οι τοίχοι γνωρίζουν το ποιόν τους, δεν πρόκειται να εμποδίσει…

Λοιπόν κύριοι καληνύχτα σας!!!

Άιντε στο σκοτάδι, εκεί όπου ευδοκιμούν τα τρωκτικά του είδους σας.

Φ.Τ. 

 http://www.avantipopolo.gr/2014/12/blog-post_355.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου