Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η Ρένα Δούρου για τα σκουπίδια της Τρίπολης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου “ξεκαθαρίζει” τη χρησιμότητα εγγράφου που περιγράφει τη διαδικασία εισόδου συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής..
Για να μην κοροϊδευόμαστε και για να μην κοροϊδεύουν κάποιοι τους πολίτες με φράσεις εντυπωσιασμού που απέχουν από την αλήθεια. 
Το έγγραφο που ανέβηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2014, δεν είναι παρά η νομική και τεχνική περιγραφή της διαδικασίας εισόδου συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ
Φυλής, μεταξύ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και ενός επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων. Τι υποδεικνύει δηλαδή το δημόσιο αυτό έγγραφο; Δημοσιοποιεί τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους οποίους και μόνο, αναγνωρίζεται στον επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων το δικαίωμα εισόδου στο ΧΥΤΑ.
Κάποιοι ίσως αγνοούν ότι η πάγια διαδικασία που εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες του Συνδέσμου προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στο ΧΥΤΑ ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς απορριμμάτων, είναι να έχει προηγηθεί υπογραφή σχετικής συμφωνίας του Συνδέσμου και του επαγγελματία μεταφορέα. 
Κάποιοι ίσως έχουν εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη κι έτσι “ξεχνούν” ότι με την Υπουργική Απόφαση στην οποία συμμορφώθηκε (καθώς πρόκειται για υποχρεωτική νομικά διαδικασία) η απελθούσα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, εγκρίθηκε η μεταφορά συνολικά 4.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης και η διάθεση τους στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τη μεταφορά απορριμμάτων δεδομένου ότι οι ποσότητες που έχουν έως σήμερα μεταφερθεί υπολείπονται των 4000 τόνων. Απομένουν 2.936 τόνοι (δηλαδή 0.15% από τα 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων που δέχεται ετησίως ο ΧΥΤΑ Φυλής) ως τον Δεκέμβριο.
Το ποιος θα είναι ο μεταφορέας είναι κάτι που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το αναρτημένο δημόσιο έγγραφο, το οποίο, είναι προφανές ότι δεν συνιστά στοιχείο αυξημένης ή ιδιαίτερης ενημερωτικής αξίας. 
Επί της αρχής και επί της ουσίας, η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ολοκληρωμένη  Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή.
Το μήνυμα που στέλνει η Περιφερειακή Αρχή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ είναι σαφές: η Φυλή τελείωσε. Και αυτό δεν αφορά τη σύμβαση μεταφοράς αλλά το νέο (20/11) αίτημα του δημάρχου Τρίπολης προς τα δύο υπουργεία για νέα, εξάμηνη παράταση, για μεταφορά 6.000 τόνων. 
Αυτά ως προς τα γεγονότα και την πραγματικότητα.
Γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εκ του περισσού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου