Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΄΄ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ΄΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ της Ασπασίας Κωσκολέτου .



Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δώρο που μας επιφύλασσε, στους κατοίκους του Αττάλου, δηλαδή να μας τρέχει στα δικαστήρια και να είμαστε αντίδικοι, παρατήρησα και
κάποιες άλλες συμπεριφορές.
Η τοποθέτησή του ότι είναι ενάντια στα ανοιχτά δημοτικά συμβούλια είναι το πλέον αντιδημοκρατικό που έχω ακούσει από δήμαρχο. Προτιμά να κάνει τα δημοτικά συμβούλια σε ένα χώρο που χωράνε είκοσι άνθρωποι, χωρίς μικρόφωνα. Προτιμά οι δημότες, που έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα να ακούσουν την συζήτηση που αφορά το πρόβλημά τους, να στέκονται τέσσερεις ώρες όρθιοι, στα σκαλιά του δημαρχείου, χωρίς βέβαια να μπορούν να ακούσουν τίποτα. Και επίσης το να μεταθέτει τα συμβούλια συνεχώς και να το κάνει παραμονές Χριστουγέννων (!!!)
Η ευκολία που έχει να προσβάλει τους δημότες, λέγοντας ότι πάνε στο δημοτικό συμβούλιο να δώσουν παράσταση, παρατρεχάμενοι κάποιων παρατάξεων. Με επιχείρημα για την άρνησή του να είναι ανοιχτό το δημοτικό συμβούλιο, τα χθεσινά γεγονότα στην Φιλαδέλφεια, δηλαδή μας σύγκρινε με τους τραμπούκους που μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Φιλαδέλφειας και έστειλαν στο νοσοκομείο δημοτικούς συμβούλους (!!!!).
Τα επιχειρήματά του ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται το πρόβλημά μας δείχνει και κάτι άλλο. Ότι λειτουργεί σαν διαχειριστής μιας επιχείρησης, που το μόνο μέλημά του είναι η αύξηση των εσόδων και όχι σαν εκλεγμένος δήμαρχος από τους δημότες που θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ αυτών. Την ίδια συμπεριφορά είχαν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι και στην ΠΕΔΑ και στην ΚΕΔΕ με τις προτάσεις που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αυτές τις ημέρες για αλλαγές στον οικιστικό νόμο. Οι πλειοψηφία των δημάρχων λειτουργεί με καθαρά εισπρακτική λογική. 
Θα προσθέσω και το μόνιμο ειρωνικό χαμόγελό του όταν απευθύνεται στους δημότες, και τον υποτιμητικό τρόπο που μιλάει σαν να απευθύνεται σε ανθρώπους αδαείς και χαμηλής νοημοσύνης.
Όσο για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους του, αυτούς που δεν μιλάνε ποτέ, μόνο ψηφίζουν, θα ήθελα κάποια στιγμή να ακούσω την γνώμη τους σε κάποιο θέμα, έχουμε εξάλλου πέντε χρόνια μπροστά μας.
Και για τους συμβούλους του ΚΚΕ. Στο ψήφισμα για να καταδικάσει το συμβούλιο τα γεγονότα στην Φιλαδέλφεια, άκουσα επίσης κάτι πρωτάκουστο από δημοκρατικούς (θέλω ακόμα να πιστεύω) ανθρώπους. Καταδικάζουν μεν, αλλά φταίει και η Δούρου με τις θέσεις που έχει (!!!!!!!). Είναι σαν το επιχείρημα του βιαστή, την βίασα μεν αλλά τα ήθελε κι αυτή γιατί κούναγε τον κώλο της.
Η δημοκρατία κάθε μέρα χτυπιέται όλο και περισσότερο. Από τα μικρά στην καθημερινότητα μας, από κάποια τέτοια θέματα που αντιμετωπίζουμε στα δημοτικά συμβούλια και προχωράει όλο και πιο πάνω. Ας πολεμάμε την έλλειψη δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Γιατί η βία λεκτική, σωματική ή οποιασδήποτε μορφής οδηγεί στο φασισμό. Και δυστυχώς έχουμε αρχίσει να την συνηθίζουμε.

                                                                                     Κωσκολέτου Ασπασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου