Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση Κ. Πουλάκη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση, σχετικά με τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Σε σχέση με την επίθεση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας που κατέληξε στη διακομιδή του Προέδρου του Δ.Σ., τριών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και ενός ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου στο νοσοκομείο, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η επίθεση οργανωμένων χούλιγκαν την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και ο τραυματισμός αιρετών εκπροσώπων των πολιτών της περιοχής δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον φίλαθλο πνεύμα, ούτε και με την ιστορική διαδρομή και την τοπική παρουσία μίας ομάδας όπως η ΑΕΚ.
Και βέβαια δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια δημοκρατικής συζήτησης και εξεύρεσης λύσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Τους όρους της συζήτησης τους θέτει η δημοκρατία και η νομιμότητα. Όχι οι – ευτυχώς ολιγάριθμοι – εκπρόσωποι μεγαλοπαραγόντων, που προσπαθούν να στήσουν, με τις γνωστές κυβερνητικές «πλάτες», το δικό τους παρακρατικό μηχανισμό. Ούτε βέβαια και όσοι πιστεύουν, οδηγώντας σε επικίνδυνες ατραπούς τη δημόσια ζωή, ότι μπορούν να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στο ζήτημα αυτό.
Η δική μας αντίληψη για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης κινείται στον αντίποδα των τοπικών «βιλαετιών». Και αυτή υπερασπιζόμαστε. Μια Αυτοδιοίκηση ανοιχτή σε διάλογο, αλλά ανεξάρτητη από κάθε είδους συμφέροντα, όσο ισχυρά κι αν παρουσιάζονται, με μόνο γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου