ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα χθες ο δήμαρχος Λάρισας, Απ. Καλογιάννη που πλέον κατηγορείται μαζί με τον προϊστάμενο διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος και απείθεια αναφορικά με τη μη επίδοση στοιχείων για τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Με τις ίδιες κατηγορίες διώκεται ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος, που απολογείται την Πέμπτη, και η δήμαρχος Ζωγράφου Τ. Καφατσάκη, που απολογείται την Παρασκευή. Ο δήμαρχος Πατρέων απολογήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει ως μάρτυρες στην προκαταρκτική εξέταση τους 45 δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν κατά του επανελέγχου.
«Υπερασπίζομαι τη λειτουργία του δήμου και τα συμφέροντα των συμπολιτών μου. Θα παλέψουμε την υπόθεση με κάθε πολιτικό μέσο» δήλωσε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, για τον οποίο ως μάρτυρες υπεράσπισης αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες μέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γ. Κωτσός και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Αναφορικά με τη δίωξη της διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χαλκιά, ο Απ. Καλογιάννης τόνισε: «Η κ. Χαλκιά δεν φέρει καμία ευθύνη, έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας» και διαβεβαίωσε πως «οι έλεγχοι για τα πλαστά στοιχεία συνεχίζονται. Δεν θα αποκρύψουμε τίποτα. Άλλο όμως αυτό και άλλο οι δεξαμενές διαθεσιμοτήτων».
Για «προσπάθεια της συγκυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση τόσο στους αιρετούς όσο και στους εργαζόμενους που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλώντας τα μέλη της να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι «η κλήση ιδιαίτερα των προϊσταμένων διευθύνσεων διοικητικού ως κατηγορουμένων τη στιγμή που έχει προκηρυχθεί και συμμετέχουν στην απεργία - αποχή της Ομοσπονδίας από την εφαρμογή του Ν. 4250/2014, δείχνει ότι πρόθεση, εκτός των άλλων, είναι και η κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στη λήψη των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης και της τρόικας».
Ωστόσο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ακόμη δεν έχει εκδηλώσει τη στήριξή του στους πέντε διωκόμενους δημάρχους της Αριστεράς, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των αριστερών παρατάξεων.
 http://www.avgi.gr/article/5119058/ston-eisaggelea-xana-oi-dimarxoi-larisas-xalandriou-kai-zografou