Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, που ηθελημένα επιχειρούν να δημιουργήσουν κάποιοι. Η θέση της νέας Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της ΟΕΔΑ Φυλής είναι σαφής.«Προτεραιότητα πρώτη: το νέο, αποκεντρωμένο σύστημα, που θα εφαρμοστεί σταδιακά, με σταθερά βήματα και συγκεκριμένους στόχους και σαφή χρονικό ορίζοντα, θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα και δεν μπορεί να στηρίζεται στη μία και μοναδική εγκατάσταση της Φυλής.
 Εγκατάσταση που σήμερα λειτουργεί ως ο υποδοχέας του συνόλου των σύμμεικτων και επιμολυσμένων απορριμμάτων της Αττικής αλλά και περιοχών εκτός αυτής… Χρειάζεται η σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος». Απόσπασμα από την επιστολή της Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, στις 2 Οκτωβρίου, προς τους δημάρχους και τα δημοτικά Συμβούλια Αττικής.
«Επί της αρχής και επί της ουσίας, η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ολοκληρωμένη  Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής δεν θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής ως εσαεί χώρος διαχείρισης και ο ΧΥΤΑ θα πάψει να υφίσταται μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή. Το μήνυμα που στέλνει η Περιφερειακή Αρχή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και ΠΕΚΑ, σε ό,τι αφορά στην αποδοχή απορριμμάτων από άλλες πόλεις στη Φυλή,  είναι σαφές : η Φυλή τελείωσε». Απόσπασμα από το κλείσιμο της Περιφερειάρχη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Και ο νοών νοείτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου