Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

left.gr Το πρώτο "νήμα" κόπηκε στην Αττική


Λίγες μόλις ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύσει στους εθνικούς εργολάβους πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει τα νήματα που τους ενώνουν με την πολιτική εξουσία, η Ρένα Δούρου είχε ήδη βάλει οριστικό τέλος στα επιχειρηματικά τους σχέδια που αφορούσαν στην επικερδή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ακύρωση των διαγωνισμών κατασκευής και λειτουργίας των φαραωνικού τύπου εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής των όσων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας στο Σινέ "Κεραμεικός".
Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ μετά από εισήγηση της Ρένας Δούρου πέταξε κυριολεκτικά στα σκουπίδια το σχέδιο κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων που προωθήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως μονόδρομος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Όσοι αντιστάθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην πολιτική του μονόδρομου που χάραξαν από κοινού οι «εθνικοί σκουπιδοφάγοι» σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Φούχτελ λοιδωρήθηκαν, συκοφαντήθηκαν, απειλήθηκαν και διώχθηκαν τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την απελθούσα περιφερειακή αρχή του Γιάννη Σγουρού που συντάχθηκε με τους εργολάβους των σκουπιδιών. Τα κινήματα των πολιτών στις περιοχές του Γραμματικού, την Κερατέα, τα Άνω Λιόσια και τη Φυλή, αλλά και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στα φαραωνικά εργοστάσια αντιμετωπίσθηκαν με κλομπ, χημικά, διώξεις και προσαγωγές. Στα νήματα των εθνικών εργολάβων με την πολιτική εξουσία ήταν μπλεγμένη και μερίδα του Τύπου, που βάφτισε τα σκουπίδια χρυσάφι, χωρίς όμως να αναφέρει ποτέ σε τίνος τις τσέπες θα κατέληγε ο θησαυρός που θα παρήγαγαν τα τέσσερα εργοστάσια και ποιος τελικά θα πλήρωνε το μάρμαρο.
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους εθνικούς εργολάβους σε συνδυασμό με την κίνηση της Ρένας Δούρου να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για μετωπική σύγκρουση με τα οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον τόπο εις βάρος των πολιτών. Το οριστικό πάγωμα της κατασκευής των συγκεκριμένων εργοστασίων αποτελεί και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν πριν ένα μήνα να βάλουν τη Ρένα Δούρου στο κάδρο της σύμπλευσης με τους εθνικούς μας εργολάβους. Το πρώτο «νήμα» κόπηκε ήδη στην Αττική και πολύ σύντομα θα κοπούν και τα υπόλοιπα.
 http://left.gr/news/proto-nima-kopike-stin-attiki


Λίγες μόλις ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύσει στους εθνικούς εργολάβους πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει τα νήματα που τους ενώνουν με την πολιτική εξουσία, η Ρένα Δούρου είχε ήδη βάλει οριστικό τέλος στα επιχειρηματικά τους σχέδια που αφορούσαν στην επικερδή διαχείριση των απορριμμάτων. - See more at: http://left.gr/news/proto-nima-kopike-stin-attiki#sthash.RDpRunZp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου