Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πόσοι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν για τις εκλογές ανά Δήμο

Χωρίς διεύρυνση του αριθμού των εργαζομένων, όπως ζήτησε και στην πρόσφατη συνάντηση της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που αναφέρεται στη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων που θα εργαστούν για την προετοιμασία και διεξαγωγή των εκλογών.
Η απαξιωτική στάση της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους των Δήμων συνεχίζεται. Όπως σε όλο το διάστημα της μνημονιακής διακυβέρνησης της χώρας ο κλάδος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκε στο επίκεντρο των αντεργατικών και ανθρωποκτόνων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και των δανειστών, έτσι και τώρα οι εργαζόμενοι που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος των διαδικασιών των εκλογών εισπράττουν κυνικότητα και εμπαιγμό.
Το ΦΕΚ, που  υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Μιχαήλ Θεοχαρίδης , ορίζει τον μέγιστο αριθμό των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν στην διαδικασία των εκλογών, η οποία θα οριστεί με νέα απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικού.

 http://www.askota.gr/index.php/en/menu-nomothesia/menu-nom-nom/3514-posoi-ergazomenoi-tha-apasxolithoyn-gia-tis-ekloges-ana-dimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου