Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σε Κοινωνικές Δομές τα έσοδα από την ανακύκλωση άχρηστου εκλογικού υλικού

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, το έντυπο εκλογικό υλικό που έμεινε αδιάθετο, μετά την διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών θα ανακυκλωθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Στέγη Ανηλίκων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει την ανακύκλωση εφεδρικών ψηφοδελτίων των Κομμάτων που συμμετείχαν στις Εκλογές, αλλά και βιβλίων δικαστικών αντιπροσώπων και φακέλων ψηφοφορίας, που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.
Επιπλέον, θα συγκεντρωθεί εκλογικό υλικό που παραμένει αποθηκευμένο σε διάφορα σημεία της Αττικής από προηγούμενη εκλογική διαδικασία, καθώς και έντυπο υλικό όπως καταστάσεις, εγκύκλιοι και οδηγίες, που στο σύνολο τους είναι αρκετοί τόνοι χαρτιού.
Η ανακύκλωση υλοποιήθηκε με τις δομές της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που συνεργάζεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την ανακύκλωση, τουλάχιστον 10 τόνων χαρτιού, θα διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, που λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Αττικής και εξυπηρετεί 8 χιλιάδες άτομα, διαθέτοντας καθημερινά τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρουχισμό.
Παράλληλα, θα στηριχθεί η Στέγη Ανηλίκων του Δήμου Νέας Ιωνίας, που φιλοξενεί 25 παιδιά έως 17 ετών, που οι γονείς τους βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε σχετικά:
«Είναι πολύ σημαντικό οι μηχανισμοί της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση και να υλοποιούν με ίδια μέσα περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σαν την σημερινή, που έχουν οικολογικό πρόσημο και προσφέρουν έσοδα για να αντιμετωπίσουμε τις διευρυμένες ανάγκες των Κοινωνικών υπηρεσιών.
Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο τέτοιες πρωτοβουλίες να θεωρούνται αυτονόητες, πρέπει κάθε πολίτης να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.
Καλούμε όλα τα Κόμματα και τις Οργανώσεις που έχουν ανάλογο απόθεμα εκλογικού υλικού και θέλουν να το διαθέσουν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2132100531-4 ή στο email ant.bta@patt.gov.gr
Ο Δήμαρχος, Ν. Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, με τη σειρά του και με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης, ευχαριστεί και συγχαρεί την Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία της και την έμπρακτη οικολογική και κοινωνική ευαισθησία της.
«Καλούμε και εμείς τα Κόμματα της Ν. Ιωνίας, αλλά και τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια, διαθέτοντας το άχρηστο πια γι’ αυτούς εκλογικό υλικό, αλλά και τόσο χρήσιμο για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας» τονίζει ο κ. Γκότσης.
ΠΗΓΗ http://www.epoli.gr/koinwnikes-domes-esoda-anakyklwsi-axristoy-a-77947.html?category_id=51

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου