Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Υπό δίωξη οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού και Προσωπικού των Δήμων

Στοχοποίηση  των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικού και Προσωπικού των Δήμων μετά τους Δημάρχους, γιατί δεν έδωσαν στοιχεία «για τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια μέσω του οποίου προωθεί το σχέδιο απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου» ., καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα  με την ΠΟΕ- ΟΤΑ , η δίωξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών σε βάρος των Δημάρχων Λάρισας, Ζωγράφου, Χαλανδρίου., Πάτρας και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

« Δεν δίστασαν λοιπόν, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού να «κλητεύσουν» εργαζόμενους που συμμετέχουν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ). Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση καταδεικνύει πώς δεν σέβεται ούτε καν το συνταγματικό δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων σε νόμιμη προκυρηχθείσα απεργιακή κινητοποίηση» αναφέρει και προσθέτει:
« Η στόχευση των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού, που εκτός από την συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή δέχθηκαν και «εντέλλεσθε» από τους αιρετούς στην κατεύθυνση να μην χορηγήσουν στοιχεία και να γίνουν έτσι συνένοχοι στις απολύσεις συναδέλφων τους που προγραμματίζει η συγκυβέρνηση με εντολή της τρόικας».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει»  την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους αλλά και τους αιρετούς που δεν γίνονται «γρανάζι» στα δικά τους σχέδια, προκειμένου να «διεκπεραιωθεί» ο προσχηματικός επανέλεγχος και να οδηγηθούν χιλιάδες  εργαζόμενοι σε απολύσεις και πολλές υπηρεσίες σε διάλυση!!!».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την « αγωνιστική της συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους αιρετούς που δεν επέτρεψαν να διεκπεραιωθεί το σχέδιο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και δηλώνουμε πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν θα επιτρέψουμε να «περάσει» το κλίμα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».
πηγή http://ergazomenoidimos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου