Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μ. Σουλτς: «Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τα ανυπόφορα μέτρα λιτότητας» !!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας σε εκπομπή γαλλικού καναλιού χαρακτήρισε «ανυπόφορα» τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, που «ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης».

Ειδική αναφορά στην Ελλάδα είχε η  εκπομπή Petit Journal του Canal+ με καλεσμένο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σούλτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα λιτότητας στη χώρα μας ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και «δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε», προσθέτοντας: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα"».
Στην ερώτηση, αν... «φλιπαρει» στην ιδέα να είναι η άκρα αριστερά κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή χώρα, απαντά «καθόλου».

ΣΥΡΙΖΑ: "Καταρρέει ο μύθος της υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης''

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
Οι δηλώσεις του κ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, στο Canal Plus ότι “τα (μνημονιακά) μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και δεν επιβλήθηκαν” από τους Ευρωπαίους και ότι αυτή η “ανυπόφορη” πολιτική πρέπει να “αλλάξει” επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της “υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης” καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχειά τους.
Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας.
ΠΗΓΗ: http://left.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου