Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ «SPIEGEL» Ο Τσίπρας θέλει να διακόψει τη δικτατορία της λιτότητας

Νέες προειδοποιήσεις και ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη αποτυπώνουν δημοσιεύματα στα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ, με εξαίρεση σχόλιο στη διαδικτυακή έκδοση του «Spiegel» από τον αρθρογράφο Γιάκομπ Aουγκσταϊν, ο οποίος χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα ως «ευκαιρία για την ΕΕ».
Πρόκειται για τον γιο του ιδρυτή του «Spiegel», ο οποίος αρθρογραφεί συστηματικά στη στήλη του με τον τίτλο «Σε περίπτωση αμφιβολίας, Αριστερά». Εναν τίτλο που προϊδεάζει για τις «αιρετικές» τοποθετήσεις του, οι οποίες συχνά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της υπόλοιπης αρθρογραφίας του συντηρητικού περιοδικού.
«Αυτό που διακρίνει τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση υπερηφανεύεται γι' αυτό. Μέχρι όμως να έρθει η στιγμή που ο λαός θα ψηφίσει Αριστερά. Τότε εκνευρίζονται τα δελτία ειδήσεών μας με τη δημοκρατία των Ελλήνων, που θέλουν πάλι να ψηφίσουν», σχολιάζει.. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι τρελός. Δεν θέλει να βγει από την ΕΕ, ούτε θέτει προς συζήτηση τη συμμετοχή στο ευρώ.
Θέλει να διακόψει τη σκαιή δικτατορία της λιτότητας, που επέβαλαν στη χώρα του η Ευρώπη και το ΔΝΤ», αναφέρει ο αρθρογράφος, ο οποίος προσθέτει ότι το κούρεμα χρέους είναι απαραίτητο. «Γιατί αφήνουμε τους Ελληνες να υποφέρουν; Ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος; Ως παράδειγμα προς αποφυγή για άλλες χώρες; Για να μπορεί η Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν δίνει χρήματα για τους τεμπέληδες Νότιους;» διερωτάται και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας «σουρεαλιστική» τη στρατηγική της καγκελαρίου κατά την κρίση.
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένδειξη ελπίδας για την ΕΕ», τονίζει συμπληρώνοντας ότι «μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να διδάξει στους άχαρους ''αρχίατρους'' του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64117649


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου