Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο, δε θα ζητήσουμε παράταση μνημονίου

«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο των Βρυξελλών και δείχνοντας τον δρόμο που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει. Την ίδια στιγμή τονίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναζητεί αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Μιλώντας στο Mega o κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τέτοιο σκληρό τρόπο» στη χώρα μας, «ειδικά όταν έχει υπάρξει μία προεργασία ώστε να υπάρχει μία διαφορετικού τύπου κατεύθυνση».
Σχολιάζοντας τα σχόλια που κάνουν λόγο για μπλόφα της Αθήνας στη διαπραγμάτευση, επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση «ούτε μπλοφάρει, ούτε παίζει πόκερ με τη χώρα και με την Ευρωζώνη» και σημείωσε ότι το άγχος και η πίεση αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην άλλη πλευρά.
«Από τη δική μας πλευρά με απόλυτη νηφαλιότητα θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις διαβουλεύσεις ώστε να βρεθεί λύση» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την ΕΚΤ και τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι και υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι η χρηματοδότησή τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγ Σόιμπλε  ότι «λυπάται τους Έλληνες», ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν κάνουμε τέτοιου τύπου διατυπώσεις σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο». «Δεν θεωρώ ότι είναι μια υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιου τύπου χαρακτηρισμοί», συμπλήρωσε, απαντώντας στην αναφορά του κ. Σόιμπλε περί «ανευθυνότητας» της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου