Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

 
Το σωματείο των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ χρωστά στην ΠΟΕ-ΟΤΑ συνδρομές από την 1-3-2012 που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.
Το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα γίνει στις 27,28,29 ,30 Απριλίου και το σωματείο  θα πρέπει να έχει εκλέξει τους αντιπροσώπους για το συνέδριο,  πριν τις 12 Απριλίου.
ΣΧΟΛΙΟ: παρά την αρνητική στάση του σωματείου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ  υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΔΣΝΑ και συνέβαλε αποφασιστικά στην ακύρωση των διαγωνισμών για τις μονάδες με ΣΔΙΤ που θα οδηγούσαν τον σύνδεσμο στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση .
Η  ΑΕΝΚ είχε καθοριστική συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια και έκανε τα πάντα προκειμένου οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ να έχουν σύμμαχο και συμπαραστάτη την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να παραμείνει ο  ΕΔΣΝΑ ένα ΝΠΔΔ και να μην γίνει τσιφλίκι των εργολαβικών συμφερόντων.
Σήμερα η εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΕΔΣΝΑ είναι  απολύτως απογοητευτική. Είναι εικόνα ερήμωσης σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και για τον σύνδεσμο και για τους εργαζόμενους. Το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΕΔΣΝΑ που δεν πρέπει να χαθεί. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία,  θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα και για τους εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ και για την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Θ.Μ
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου