Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Διεθνές συνέδριο για την οικολογική και οικονομική διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική



Διεθνές τριήμερο συνέδριο για τη «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.
Το συνέδριο, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων (δήμων, επιστημονικής κοινότητας κ.ά.) ενόψει της αναγκαίας και επείγουσας αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Αναγκαίας και επείγουσας για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και δημόσιας υγείας.
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει υπογραμμίσει, με την αποστολή σε όλους τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια, σχετικής επιστολής στις αρχές Οκτωβρίου για τις βασικές κατευθύνσεις της νέας φιλοσοφίας, στην κατεύθυνση μιας αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στον ρόλο των δήμων και των πολιτικών, με δημόσιο έλεγχο, οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης. Μιας διαχείρισης που θα εναρμονίζεται, μέσα από έναν ριζικά αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής πλέον, από το 2012, εθνικής νομοθεσίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην παρουσίαση της ευρωπαϊκής εμπειρίας μέσα από τις παρεμβάσεις από το Βέλγιο (εκπρόσωπος της Δημόσιας Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Φλάνδρας), την Ιρλανδία (εκπρόσωπος του Τμήματος πολιτικής για τα απορρίμματα και την αποτελεσματικότητα των πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος), το Ισραήλ (παρουσίαση της λειτουργίας του Πάρκου Ανακύκλωσης Χιρία), την Ισπανία (εκπρόσωπος του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλωνίας), κ.ά.
- See more at: http://left.gr/news/diethnes-synedrio-gia-tin-oikologiki-kai-oikonomiki-diaheirisi-aporrimmaton-stin-attiki#sthash.P3MbGQxP.dpuf

1 σχόλιο: