Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη! Σαββάτο 18 Απριλίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

 

41 φορείς καλούν σε δράση ενάντια στις ληστρικές/ εμπορικές συμφωνίες TTIP CETA TISA | Σάββατο 18 Απριλίου στο Σύνταγμα - Παγκόσμια Ημέρα Δράσης | Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη! People and the Planet before Profits!

Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA Greece
Σαββάτο 18 Απριλίου 2015: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης
STOP TTIP CETA TiSA
Παρέμβαση/ Εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος: ώρα 11:30
Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη!
People and the Planet before Profits!
Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες, τα κινήματα ιθαγενών και ακτιβιστών από όλο τον κόσμο, καλούμε στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης της 18ης Απριλίου 2015 κατά του ελεύθερου/ληστρικού εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών και υπέρ της προώθησης μιας οικονομίας που να λειτουργεί για την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη.
Ιδιαίτερα η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία «ελεύθερου»/ ληστρικού εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η  Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤTIP), αποτελεί την ισχυρότερη μέχρι σήμερα προσπάθεια να επιβληθεί παγκοσμίως η «ορθοδοξία» του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή η πλήρης απελευθέρωση της ασυδοσίας των αγορών και των εταιρειών κόντρα στις ανάγκες των κοινωνιών και στην προστασία της φύσης.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι μυστικές συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων, που προωθούνται από εταιρείες και κυβερνήσεις, θίγουν τα δικαιώματα μας και το περιβάλλον. Στο ίδιο διάστημα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα κοινά, για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας, για τα εδάφη μας και τη τροφή μας, για την ελευθερία του διαδικτύου και για να διεκδικήσουμε εκ νέου τη δημοκρατία. Στην πορεία, έχουμε μεγαλώσει ως κίνημα, έχουμε κάνει τη φωνή μας να ακουστεί και είχαμε νίκες.
Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τις συμφωνίες που είναι υπό διαπραγμάτευση και να αντιστρέψουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των προηγούμενων συμφωνιών. Μπορούμε να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι τα εταιρικά προνόμια.
Καλούμε οργανώσεις, πολίτες, δίκτυα και συμμαχίες ώστε να συμμετάσχουν στη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης.
Σάββατο 18 Απριλίου, 11:30 στο Σύνταγμα
Οι άνθρωποι και ο πλανήτης πάνω από τα κέρδη!
People and the Planet before Profits!
Φορείς που καλούν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στο Σύνταγμα [A’]
  1. Η φεμινιστική ομάδα ΤΟ ΜΩΒ και η φεμινιστική ηλεκτρονική εφημερίδα «Το Μωβ» 
  1. Ελληνική Επιτροπή ενάντια στο Χρέος/ GADTM Greece 
  2. Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής/ Greek IPPNW
  1. ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής 
21. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχών Δήμου Ωρωπού
22. ΓΡΑΙΓΟΣ ΑΜΚΕ | Περιβαλλοντική, Αναπτυξιακή, Ερευνητική, Αγροτική, Πολιτιστική . Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αυτόνομα Κτίρια, ΟΙΚΟ-Κοινότητες, Αγροτουρισμός 
  1. «Κοινός Τόπος» Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τα Κοινά, Ηράκλειο Κρήτης 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο κατάλογος συμμετοχής φορέων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που καλούν, συμμετέχουν ή στηρίζουν την παρέμβαση στο Σύνταγμα παραμένει ανοικτός.

Συμμετοχές stop.ttip.greece@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου