Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ για τα απορρίμματα στην Αττική ! (ιστορική η αυριανή συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.



Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το μεσημέρι   στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90) η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 8ης συνεδρίασης είναι τα εξής :
  1. Ενημέρωση και λήψη απόφασης για τον οδηγό σύνταξης τοπικών σχεδίων διαχείρισης.
  2. Σύσταση Ομάδας Εργασίας για αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΟΕΥ.


Μετά την ακύρωση των διαγωνισμών για τις μονάδες επεξεργασίας με ΣΔΙΤ,  ο ΕΔΣΝΑ προχωρά και στα επόμενα βήματα που είχε θέσει η πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου με την επιστολή της στους δήμους της Αττικής.                                  
 Η αποστολή του οδηγού θα είναι το πρώτο βήμα σε μια τεράστια προσπάθεια που θα αρχίσουν μαζί η Περιφέρεια Αττικής , ο ΕΔΣΝΑ , οι Δήμοι  και οι ίδιοι οι πολίτες της Αττικής για να αλλάξει το μοντέλο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.   
 Με δεδομένο πως όταν μιλάμε για την Αττική μιλάμε σχεδόν για τον μισό πληθυσμό στην Ελλάδα,  είναι εύκολο να καταλάβει κανείς την τεράστια σημασία της αυριανής συνεδρίασης και των αποφάσεων που θα παρθούν.                                                                                                                   Η σύσταση της ομάδας εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΟΕΥ του ΕΔΣΝΑ για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ που θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του  2015 είναι επίσης μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση με την έννοια πως σε αυτή την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ θα αποτυπωθεί το μοντέλο της εναλλακτικής διαχείρισης .                                                                                                                                                                                                        Το συγκεντρωτικό μοντέλο που στηρίχτηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής και στις μονάδες επεξεργασίας, τώρα τελειώνει και στον νέο  ΠΕΣΔΑ θα αποτυπωθεί το νέο μοντέλο της αποκεντρωμένης διαχείρισης.
Η αυριανή μέρα είναι μέρα σταθμός για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και όχι μόνο.




 O οδηγός όπως έχει αναρτηθεί στο site του ΕΔΣΝΑ.
http://www.edsna.gr/attachments/article/463/1o%20%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%20%CE%9F%CE%94%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A3%20%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3%20%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5%20%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%A5%20%282%29.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου