Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

  
 Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΑστικούΣυνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ.
 Στην Συνέλευση  παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και πολλά μέλη του Συνεταιρισμού, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παντελής Ρούσσος, Δημήτρης Ρουσουνέλος, Ντίνα Σαμψούνη και Άννα Καμμή καθώς και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ κ.κ. Ανδριαννή Κουφού και Βαγγέλης Πελέκης.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων και των οικονομικών του ΜοίκοΝΟΣ και επικεντρώθηκε στο κύριο θέμα προς συζήτηση το οποίο είναι η πρόταση συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ και του Συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ με αντικείμενο την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στην Άνω Μερά και την Δήλο.
Η συζήτηση υπήρξε γόνιμη καθόσον άπαντες αναγνώρισαν πως η μέθοδος της ανακύκλωσης στην πηγή αποτελεί πλέον μονόδρομο στην διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δήμους διότι η μη συμμόρφωση με την κοινοτική οδηγία 4042/2012 από τους Δήμους επιφέρει μεγάλα πρόστιμα και παράλληλα αποκλεισμό από τα προγράμματα ΕΣΠΑ!
Κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος σε Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Μυκονίων ανακοινώνοντας την απόφαση της Περιφέρειας για κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων με βάση την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.
Είναι, ασφαλώς, ευχάριστο να ακούμε στην Γενική Συνέλευση την ηγεσία της ΚΔΕΠΠΑΜ να δηλώνει ότι είναι θετικοί στην συνεργασία με τον ΜοίκοΝΟΣ και ότι η εισήγησή της προς την Δημοτική Αρχή θα είναι υποστηρικτική ενός πιλοτικού σχεδιασμού ανακύκλωσης στην Άνω Μερά και στην Δήλο. Είναι βεβαίως και αναμενόμενο καθώς η κα. Κουφού είναι ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού και ο κ. Πελέκης εκδήλωσε δημοσίως την επιθυμία του να εγγραφεί ως μέλος του ΜοίκοΝΟΣ.
Είναι, δε, ακόμη πιο ευχάριστο και ενθαρρυντικό να ακούμε τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά να δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30 Μαρτίου πως η ανακύκλωση στην πηγή αποτελεί την καλύτερη λύση και ότι επίκειται συνεργασία μεταξύ ΚΔΕΠΠΑΜ – ΜοίκοΝΟΣ.
Είναι φανερό πως όποιος Δήμος τολμήσει τώρα, θα καταφέρει να μετατρέψει το χρόνιο πρόβλημα των ‘’σκουπιδιών’’ σε έναν πολύτιμο πόρο κοινής ωφέλειας με αποκλειστικώς θετικά αποτελέσματα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συνεργασία μεταξύ ΚΔΕΠΠΑΜ – ΜοίκοΝΟΣ να ευοδωθεί για το καλό του νησιού.
Μέχρι την επόμενη εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου