Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Bild : Η βασίλισσα του κιτρινισμού εξαίρει τα... «Εξάρχεια»

«Αναρχο-επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του» είναι ο τίτλος της γερμανικής ακροδεξιάς σκανδαλοεφημερίδας Bild, που αναφέρεται στον προπηλακισμό που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών χθες (Τρίτη) σε εστιατόριο των Εξαρχείων από τους γνωστούς... τζάμπα μάγκες.

«Διεθνώς στέκεται ανάμεσα στα ‘διασταυρούμενα πυρά’ των εταίρων… Τώρα, η κατάσταση γίνεται άβολη για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και στην Αθήνα» αναφέρει η εφημερίδα που θέλει να φάει ζωντανό τον υπουργό Οικονομικών και κάθε τι αριστερό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα. Σημειώνει μάλιστα, ότι ο λόγος της επίθεσης των αυτονόμων εναντίον του υπουργού είναι η δήθεν ήπια στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, και πραγματοποιήθηκε διότι οι αναρχικοί «θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για την κοινωνική εξαθλίωση που υφίσταται η χώρα». Στη συνέχεια η Bild τονίζει ότι «ο Βαρουφάκης κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική προστασία ή άλλη συνοδεία και στην Αθήνα συνηθίζει να πηγαίνει από ραντεβού σε ραντεβού με τη μηχανή του».
Ας αφήσουμε την προφανή σκοπιμότητα του δημοσιεύματος αυτού και όλων των ανάλογων στα διεθνή ΜΜΕ. Τουλάχιστον όμως με την τελευταία φράση του, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της Bild, γελοιοποιεί απολύτως -άθελά του, ίσως- και τις παράτολμες δήθεν «καταδρομικές ενέργειες» των αυτόκλητων «σωτήρων του λαού», ιδιοκτητών, ασφαλώς, και της «μοναδικής επαναστατικής αλήθειας»...
 http://www.efsyn.gr/arthro/i-vasilissa-toy-diethnoys-kitrinismoy-exairei-toys-aktivistes-ton-exarheion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου