Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ! Του Θωμά Μπιζά.Είναι μερικοί που ποτέ δεν μπόρεσαν να χωνέψουν πως η Δούρου και η διοίκηση του  ΕΔΣΝΑ είχαν τα κότσια να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς για τα φαραωνικά έργα των μονάδων επεξεργασίας στην Αττική και να μην   υποκύψουν στις πιέσεις των συμφερόντων.

Αυτοί που σχεδίαζαν να κατασκευάσουν τα θηριώδη εργοστάσια επεξεργασίας στην Φυλή δεν μπορούν να πιστέψουν πως η Φυλή τώρα τελείωσε για αυτούς.
Δεν μπορούν να χωνέψουν πως μπαίνει επιτέλους τέλος στο παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο στην Φυλή.
Δεν μπορούν να χωνέψουν πως οι δήμοι της Αττικής  κάνουν ήδη  τα τοπικά σχέδια διαχείρισης είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτικές συνεργασίες και πως τα νέα από το μέτωπο των τοπικών σχεδίων είναι εξαιρετικά καλά.
Δεν μπορούν να  χωνέψουν πως για πρώτη φορά βρέθηκε περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ που προχώρησε στην μείωση και στον εξορθολογισμό των αντισταθμιστικών και δίνει στους πολίτες της Αττικής την πλήρη εικόνα  των χρημάτων που έχουν δοθεί από το 1991 έως σήμερα.  
Δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο ΕΔΣΝΑ θα κάνει άμεσα σε συνεργασία με την ιατρική σχολή Αθηνών επιδημιολογική μελέτη για τους κατοίκους της Φυλής .
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο ΕΔΣΝΑ θα κάνει άμεσα οικονομοτεχνική αξιολόγηση του ΕΜΑΚ και του Αποτεφρωτήρα και θα δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία και τα συμπεράσματα των μελετών.
Δεν μπορούν να χωνέψουν πως μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ στην Αττική που δεν θα συμπεριλαμβάνει πλέον  φαραωνικά εργοστάσια αλλά θα αποτυπώνεται σε αυτόν ένα άλλο αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης.
Δεν μπορούν να πιστέψουν πως στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου η Αττική θα έχει μια άλλη διαχείριση απορριμμάτων .
Οι πολίτες της Αττικής θα έχουν μια άλλη διαχείριση απορριμμάτων.
Η αριστερά στην περιφέρεια Αττικής και στο ΕΔΣΝΑ δεν θα κάνει απλά ότι μπορεί για να αλλάξουν τα πράγματα.
Η αριστερά στην περιφέρεια Αττικής και στο ΕΔΣΝΑ θα κάνει ότι χρειάζεται για να αλλάξουν τα πράγματα. Το κάνει ήδη!
Η αριστερά δεν αναμετράται με αυτούς που δεν μπορούν να χωνέψουν τις αλλαγές.
Η αριστερά αναμετράται με το εαυτό της και δίνει λόγο στους πολίτες της Αττικής και σε κανένα άλλο.
Θωμάς Μπιζάς. 
Υ.Γ οι σκύλοι γαυγίζουν αλλά το καραβάνι προχωρεί , είναι ενα αγαπημένο τσιτάτο του πρόεδρου Μαο Τσε Τουνγκ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου