Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά



 
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 21-5στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη με την συμμετοχή των Δημάρχων Πειραιά, Γ. Μώραλη, Νίκαιας- Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη, Κορυδαλλού, Στ. Κασιμμάτη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκου και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ακόμα, από τον  Ειδικό Διαβαθμιδικό  Συνδέσμου Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ) η αντιπρόεδρος κ Αφροδίτη Μπιζά  ο ειδικός συνεργάτης του συνδέσμου κ. Αντρέας Πανταζόπουλος ,  καθώς  και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των παραπάνω Δήμων.
Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά προκειμένου να ενημερωθούν οι δήμοι της περιοχής για το πρόγραμμα των τοπικών σχεδίων διαχείρισης του ΕΔΣΝΑ με έμφαση την διαλογή στην πηγή. 
Τα στελέχη του Συνδέσμου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη φιλοσοφία, που διέπει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του «ανοιχτού», μεγάλου προβλήματος της Αττικής, η οποία προβλέπει ότι θα υπάρξει αποκεντρωμένη διαχείριση με διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό ο διαχωρισμός των απορριμμάτων θα γίνεται ανάλογα με το είδος (χαρτί, γυαλί, βιολογικά απορρίμματα κ.α.) και σε κάθε περιοχή θα υπάρχει ένα ή περισσότερα «πράσινα σημεία», όπου θα γίνεται η συγκέντρωση, ο διαχωρισμός και η επεξεργασία.
Στην διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για το θέμα της δημιουργίας των «πράσινων σημείων» και αποφασίστηκε, τις επόμενες ημέρες, να γίνει επίσκεψη  όλων των δημάρχων στους πιθανούς χώρους των εγκαταστάσεων και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος των τοπικών σχεδίων διαχείρισης.
Συζητήθηκαν επίσης και οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δήμων της περιοχής.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή