Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.


                                                           


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Το ΔΣ των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, για την Τρίτη 2 Ιουνίου, ημέρα που είναι η καταληκτική για την υποβολή προσφορών για το διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων στην Δ.Ε Πάργας και στις Τ.Κ Αμμουδιάς, Βαλανιδορράχης, Μεσοποτάμου και Λούτσας.

Εμείς σαν εργαζόμενοι στους Δήμους εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Πάργας να παραχωρήσει τον τομέα καθαριότητας στους ιδιώτες.
Η ιδιωτικοποίηση τμήματος του τομέα καθαριότητας είναι απόλυτα σίγουρο ότι ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την παράδοση ολόκληρης της υπηρεσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που μέσα από την εμπλοκή τους στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, βλέπουν ένα ακόμα κερδοφόρο γι’ αυτούς πεδίο. Οδηγεί παράλληλα στην απόλυση των συναδέλφων που εργάζονται αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πάργας και σε νέα χαράτσια μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών προς τους κατοίκους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Δήμο Πάργας να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και να μην ξεγελαστούν από τις ψεύτικες υποσχέσεις και το κλίμα αναμονής που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Δημοτική Αρχή
Όλοι μαζί, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαγαζάτορες, τους αγρότες, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, να αντιπαλέψουμε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και καμία άλλη υπηρεσία των Δήμων.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιούνη στις 11:00 το πρωί έξω από το δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Πάργας, στο Καναλάκι.
            Να διεκδικήσουμε:
Ø  Να μην ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Πάργας καθώς και καμία άλλη υπηρεσία των Δήμων.
Ø  Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε και αν θα πληρωθούν.
Ø  Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ).
Ø  Γενναία χρηματοδότηση των Δήμων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτως ώστε να μπορούν αν λειτουργούν για να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Ø  Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους μικρούς μαγαζάτορες και τους αγρότες της περιοχής, με παράλληλη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

  
   Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας


Μισηρλής Γεώργιος                                                         Κατσάβαρου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου