Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !

Την Τρίτη 5 Μαΐου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τη συγκρότηση τοπικών σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και διευθυντές των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

Παρουσιάστηκε η προσπάθεια μετάβασης σε έναν ριζικά διαφορετικό προσανατολισμό για τη διαχείριση των αποβλήτων, που θα εκκινεί από τον εθνικό σχεδιασμό και θα εξειδικεύεται σε περιφερειακά και τοπικά σχέδια. Τα τελευταία θα πρέπει να συγκροτηθούν από Δήμους ή ομάδες Δήμων σύντομα, καθώς το χρονικό πλαίσιο αρχίζει να γίνεται πιεστικό.

Αυτό που συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους είναι η συγκρότηση ομάδας εργασίας σε επίπεδο Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών διευθυντών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας. Σκοπός είναι ο καθορισμός των ομάδων Δήμων που θα συγκροτήσουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, καθώς και η προετοιμασία των διαδικασιών για να εκπονηθούν μελέτες.
Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην παραπάνω προσπάθεια και θα συμβάλλει με κάθε μέσο, ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με κάθε επιτυχία.
ΠΗΓΗ:  http://xaidarisimera.blogspot.gr/2015/05/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου