Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Να παραιτηθεί η υπόδουλη μνημονιακή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Η προκλητική, αισχρή και αντίθετη με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας στάση τής μνημονιακής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει «συνεταίρος» με το ΣΕΒ και το κεφάλαιο -αποκορύφωμα η σύμπραξή της με το μαύρο μνημονιακό μέτωπο του «ναι»-, έχει εξοργίσει αριστερές παρατάξεις, σωματεία και ομοσπονδίες, που ζητούν να παραιτηθεί. Διαβάστε παρακάτω, ενδεικτικά, τις σχετικές ανακοινώσεις:


Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ):
Να παραιτηθεί η χρεοκοπημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ
Σταθήκαμε με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια, με πείσμα και αποφασιστικότητα απέναντι στις εφιαλτικές φυσιογνωμίες της Ευρώπης, απέναντι στη μιντιακή τρομοκρατία, απέναντι στα ντόπια και ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ!
Κανένας δεν μπορεί να μας φοβίσει, να διαφεντεύει τις τύχες μας, να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας και να κάνει την Ελλάδα χώρα υπό κηδεμονία.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, παρά τις κλειστές τράπεζες, παρά τις απειλές και τη στάση πληρωμών από τους εργοδότες, παρά τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις, παρά την τρομοκρατία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, συσπειρωθήκαμε και δώσαμε την απάντησή μας.
Η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι προδοτική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Είναι ντροπή η Συνομοσπονδία των Εργατών χειραγωγούμενη από την ηγεσία της, που καθοδηγείται από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, να στοιχίζεται με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, με τα πολιτικά τζάκια που μας οδήγησαν στη φτώχεια και την ανεργία, με τους καναλάρχες και τους εκδότες της διαπλοκής.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι χρεοκοπημένη και μακριά από την πραγματικότητα. Η καλύτερη προσφορά που μπορούν να κάνουν τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία της Συνομοσπονδίας προς τους εργαζόμενους, είναι η παραίτησή τους! Τους καλούμε να το πράξουν άμεσα ώστε η Συνομοσπονδία να αποκτήσει αντιστοιχία με τα θέλω της εργατικής τάξης και ο θεσμός της ΓΣΕΕ να ξαναποκτήσει το κύρος του.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ΓΣΕΕ ακούει;
Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρωτοπόρα στους αγώνες ενάντια στο μαύρο στις ζωές μας που έριξαν οι προηγούμενες φαύλες κυβερνήσεις με τα μνημόνια και την υποταγή τους σ’ αυτά και στους τοκογλύφους δανειστές, ήταν η πρώτη ομοσπονδία που κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό σε ένα ΟΧΙ της λύτρωσης, σε ένα ΟΧΙ αντί «κολυμβήθρας του Σιλωάμ» για ότι έχουμε περάσει και τους ανθρώπους που χάσαμε, σε ένα ΟΧΙ που δεν θα έδινε το ελεύθερο στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξόντωση του λαού μας, σε μια υποδούλωση που το μιντιακό κατεστημένο, μαζί με τους κεφαλαιοκράτες και τους «βάρβαρους» ήθελαν να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα.
Το περήφανο ΟΧΙ ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους επιβουλεύονταν την ελευθερία μας, τα ατομικά εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματά μας. Ο λαός βροντοφώναξε «ραγιάδες δεν θα γίνουμε ποτέ».
Με το μαζικό ΟΧΙ ο λαός απαίτησε απ’ την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω από τις προγραμματικές της δηλώσεις, να μην δεχτεί τις πιέσεις των δανειστών, να προστατεύσει τον δημόσιο πλούτο, την κυριαρχία της χώρας και την επιβίωση του λαού.
Η αξιοπρεπής στάση των Ελλήνων πολιτών που στάθηκε με υπερηφάνεια, με πείσμα και αποφασιστικότητα ενάντια στο όργιο των συστημικών μέσων «ενημέρωσης» και της παραπληροφόρησης αλλά και θεσμικών οργάνων που σήμερα …. εκπροσωπούνται (;) από προεδρεία ξεπερασμένα, υποτελή και προδοτικά, όπως της ΓΣΕΕ κ.α. και τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί όπως και οι εντολοδόχοι αρχηγοί τους, αφού απέτυχαν να χειραγωγήσουν την ψήφο των εργατών και της κοινωνίας και να την στοιχίσουν μαζί με τους καναλάρχες και τους εκδότες της διαπλοκής, τον ΣΕΒ, τα ντόπια και διεθνή μονοπώλια.
Είναι τεράστιες οι συνδικαλιστικές και ηθικές ευθύνες της απούσας από τους κοινωνικούς αγώνες πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τα μνημόνια μέχρι σήμερα αλλά και ο βρόμικος ρόλος τους στο συνταγματικό δικαίωμα του λαού για δημοψήφισμα, που ήθελε το «Ναι» εργαλείο σ’ αυτούς και τα αφεντικά τους για την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και τη συνέχιση της «ομερτά» για τους ίδιους και τα ιδιοτελή συμφέροντά τους.
Εδώ και τώρα ζητάμε την παραίτηση αυτής της καταστροφικής «ομαδούλας» που φοβισμένη και υποδουλωμένη στα «θέλω» των αγορών, έχει επιλέξει το στρατόπεδο του «εχθρού», θεωρεί ότι μπορεί να παίζει ακόμα και το ρόλο του καθοδηγητή του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργαζόμενοι και οι κοινωνία μίλησαν.
Όσο και αν κλείνετε τ’ αυτιά σας, το «ξεκουμπιστείτε από εδώ» θα σας τρυπάει τα τύμπανα.
Η αξιοπρέπειά σας έχει χαθεί προ πολλού. Ψήγματα ντροπής υπάρχουν ; Παραιτηθείτε τώρα.
Και άντε μου...


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΟΣΕ
Χρεοκόπησε και το συνδικαλιστικό κατεστημένο στην Ελλάδα μετά το χθεσινό ΟΧΙ
Αναμφίβολα η συντριπτική νίκη του ΟΧΙ στο χθεσινό δημοψήφισμα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες επέλεξαν να ...συνταξιοδοτήσουν όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό που στήριξε με πάθος το ΝΑΙ.
Μέρος του πολιτικού προσωπικού είναι και οι συνδικαλιστές. Ιδιαίτερα οι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΓΣΕΕ (και όχι μόνο- θα τα πούμε και για τα δικά μας) που δεν τόλμησαν για άλλη μια φορά να αφουγκραστούν το δημόσιο αίσθημα και επέλεξαν να συνταχθούν απροκάλυπτα με την εργοδοσία (ΣΕΒ).
Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο παρωχημένο και υποταγμένο που δεν τόλμησε να έρθει σε σύγκρουση με τα πολιτικά τζάκια, δεν άρθρωσε λόγο απέναντι στο μιντιακό κατεστημένο και την προπαγάνδα της τελευταίας εβδομάδας ,δεν πήρε θέση για τις αντιδημοκρατικές εκκλήσεις τρίτων παραγόντων (απο το εξωτερικό και εσωτερικό)που ήθελαν να επιβάλουν δοτές Κυβερνήσεις στο όνομα μιας υποτιθέμενης Σωτηρίας που θα έφερνε η επιβεβαίωση των πολιτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.
Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που δεν ακούει την φωνή της κοινωνίας, έχει ξεχάσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, και σε ποιους απολογείται τελικά.
Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που αρνήθηκε τον καθοδηγητικό του ρόλο σε ένα κομβικό ζήτημα όπως είναι το δημοψήφισμα και επέλεξε αυτόν του Πόντιου Πιλάτου ακολουθώντας απροκάλυπτα - όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις - τις θέσεις της εργοδοσίας και των αφεντικών.
Ένα συνδικαλιστικό κατεστημένο που ΚΑΙ στον σιδηρόδρομο αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση υπηρετώντας φυσικά συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.
Αν είναι δυνατόν η ΠΟΣ να μην έχει το κουράγιο και την δύναμη να καλέσει τους σιδηροδρομικούς να καταψηφίσουν τις προτάσεις των νεοφιλελεύθρεων ταλιμπάν, όταν και ο τελευταίος Έλληνας Εργαζόμενος και σιδηροδρομικός γνωρίζει ότι αυτές εκπορεύονται απο τα ίδια -εγχώρια και εξωτερικά- κέντρα που επέβαλαν και τον Νόμο Ρέππα, τις χιλιάδες μετατάξεις σιδηροδρομικών,το κλείσιμο του δικτύου, την διάλυση που έχει επέλθει σήμερα σε όλες τις δομές του σιδηροδρόμου.
Είδαμε ακόμα και συνδικαλιστές να καλούν δημόσια σε υπερψήφιση των μέτρων εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτήν την θέση της Ομοσπονδίας, αποπροσανατολίζοντας τους σιδηροδρομικούς και μετατρέποντας το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε δήθεν έκφραση άποψης για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όπως ήθελε το πολιτικό προσωπικό που μας χαιρέτησε χτες βράδυ.
Είδαμε άλλους να περιμένουν - αν είναι δυνατόν, που ζούμε - το κλίμα τρομοκρατίας να επηρεάσει τους Έλληνες και με την ψήφο τους αυτοί να δικαιώσουν τις πολιτικές των τελευταίων ετών και ΑΡΑ και τις επιλογές της ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που ζουν σε έναν μικρόκοσμο και είναι φανερή ακόμα και στον πλέον καλοπροαίρετο συνομιλητή η αναντιστοιχία των δικών τους απόψεων με τα θέλω των εργαζομένων.
Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τις απόψεις μας για αυτό το συνδικαλιστικό κατεστημένο και όσους υπηρέτησαν πιστά το πολιτικό προσωπικό που απο χτες το βράδυ συνταξιοδοτήθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Καλό θα είναι οι επαγγελματίες συνδικαλιστές να συνειδητοποιήσουν ότι οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει οριστικά και ότι οι απόψεις τους βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτές της εργατικής τάξης.
Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, αλλά οι ίδιοι θα πρέπει ίσως κάποια στιγμή να σκεφτούν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα και να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Αν αυτή αρκεί, θα το μετρήσει και θα το σταθμίσει ο κόσμος της εργασίας και φυσικά στην περίπτωση μας και οι χιλιάδες σιδηροδρομικοί.
Γιατί εμείς απλά αναρωτιόμαστε κατά πόσο μπορεί να είναι "νομιμοποιημένη" η εκπροσώπηση των εργαζομένων απο συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν το ΝΑΙ ή αρνήθηκαν να πάρουν θέση σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα που αφορούσε εκατομμύρια εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.
Πώς μπορούν να εμπιστευτούν τους -ξεκάθαρα πλεον- συμμάχους της αστικής τάξης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου