Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

GREXIT ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΑΝΕ (ΤΡΑΓΙΚΑ) ΜΑΖΙ του Θωμά Μπιζά*.




Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  και ο Αλέξης Τσίπρας εχτές με αίσθηση ευθύνης έκαναν ότι μπόρεσαν για να αποτραπούν  τα δυο σενάρια που συστηματικά και με πάθος   προωθούν οι πιο ακραίοι και συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.  Το σενάριο του  Grexit και το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Παρά την ισχυρή  εξουσιοδότηση από την βουλή ,  αυτήν την ώρα δεν  γνωρίζουμε ακόμα αν θα τα καταφέρουν τελικά να αποτρέψουν την υλοποίηση αυτών των σεναρίων .  Προσωπικά ελπίζω να κατάφεραν να αποτρέψουν τουλάχιστον το πρώτο σενάριο , δηλαδή  του  Grexit,   το οποίο όπως λέει και ο κ. Λαπαβίτσας , τώρα  δεν είναι διαχειρίσιμο.
Εάν συμβεί το Grexit  , είναι απολύτως βέβαιο πως θα έχουμε ταυτόχρονα  και την αριστερή  παρένθεση , αλλά τότε αυτό πλέον θα έχει λίγη σημασία μπροστά στις εφιαλτικές συνέπειες του Grexit  που θέλουν να προκαλέσουν οι σκληροί μακελάρηδες της Ευρώπης.
Όταν οι εξαθλιωμένοι ορμούν στα ράφια των super market,  το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι το  ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση και ποιο στην αντιπολίτευση.
Βεβαίως  η ιστορία μπορεί ποτέ να μην γράψει πως  ο Τσίπρας απέτρεψε ένα τραγικό  Grexit . Αυτά συνήθως δεν τα γράφει η ιστορία γιατί δεν θεωρούνται «γεγονότα».
Όμως αν ο Τσίπρας γινόταν  ο πρωθυπουργός του Grexit θα έμενε στην ιστορία ως  ένας αρνητικός πρωταγωνιστής ενός τραγικού γεγονότος και η «παρένθεση» της αριστεράς θα ήταν πολύ μεγάλη και πολύχρονη.
Τώρα η δική μας αριστερά καλείται να αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί  αυτήν την συμφωνία.  Το αν θα τα καταφέρει,  θα το δούμε στο μέλλον γιατί τώρα τουλάχιστον,  υπάρχει μέλλον.

 Θωμάς Μπιζάς μέλος της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου