Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητοποίηση για την Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στο Δήμο Χερσονήσου


 
 
Η συνεχιζόμενη απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό χρησιμοποιείται ως εργαλείο και ως άλλοθι από τη δημοτική αρχή Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης για να παγιώσει την εκχώρηση της υπηρεσίας σε ιδιώτες - εργολάβους.
Στην πραγματικότητα όμως η Ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου αποτελεί πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου εναρμονισμένη με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια και η οποία συνεχίζεται.
 Οι δε μελέτες που εμφανίζουν ως «συμφέρουσες» είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα του εργολάβου, προκειμένου να κερδίσουν την κοινή γνώμη, αποκρύπτοντας όμως την πραγματικότητα.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας καθώς και άλλων τεχνικών ή διοικητικών υπηρεσιών των δήμων είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι δανειστές και εφαρμόζουν οι συγκυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας το ξεπούλημα της δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών στο μεγάλο εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο.
Υποστηρικτές αυτής της πολιτικής αποτελεί και η πλειοψηφία των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που επικαλούμενοι μνημονιακούς νόμους (αρθ.61 ν.3979/2011 και ν.4024/2012) που δίνουν το δικαίωμα στους δημάρχους να αναθέτουν τις εργασίες της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες και απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εξυπηρετούν τα εργολαβικά - ιδιωτικά συμφέροντα, σε βάρος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό.
Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που επιχειρούνται με ραγδαίο ρυθμό σε αρκετούς δήμους της χώρας πρέπει να σταματήσουν και αυτό θα υλοποιηθεί μόνο μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων που ενιαία και μαζικά θα διεκδικήσουν μέσα από τα συνδικάτα τους την κατάργηση των μνημονιακών νόμων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. νομού Ηρακλείου Κρήτης να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στις 9.30 το πρωί έξω από το Δημοτικό Κατάστημα Γουρνών που θα αποσφραγιστούν οι προσφορές ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/22-9-2015
Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει την 3ωρη Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Ν. Ηρακλείου Κρήτης και μέλη της Ε/Ε θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Η ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου