Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί Μνημόνια και «αβαντάρει» Εργολάβους

Μπροστά στην εφαρμογή των σχεδιασμών της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη και Προέδρου της ΚΕΔΕ  ισοπεδώνει κάθε διαδικασία.
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από παρέμβαση των εργαζομένων δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, χωρίς όμως να συνεδριάσει η επιτροπή και χωρίς να είναι παρόντα τα μέλη της αντιπολίτευσης εκδόθηκε απόφαση.
 Η λήψη απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου να ανατεθούν εργασίες της καθαριότητας (οδοσάρωση) σε εργολάβο – ιδιώτη, χωρίς να κληθούν τα μέλη της και να συνεδριάσει η επιτροπή, καταδεικνύει το μέγεθος του αυταρχισμού και της αλαζονείας η οποία διακατέχει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.
Καταδεικνύει όμως ότι οι Ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου αποτελούν πολιτική βούληση της Δημοτικής αρχής που είναι εναρμονισμένη με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια και η οποία συνεχίζεται, εξυπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων.
Η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό χρησιμοποιείται ως εργαλείο και ως άλλοθι από τη δημοτική αρχή.
Θυμίζουμε ότι από 1/1/2007 έως και σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει και κανένα όχημα δεν έχει αγοραστεί - αντικατασταθεί , πάρα και τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους πάρα και του ότι κάθε χρόνο στο τεχνικό πρόγραμμα πιστώνονται ποσά για αυτό το σκοπό.
Επίσης επισημαίνουμε ότι οι συνεχιζόμενες δολιοφθορές που έχει κατά καιρούς καταγγείλει η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και είναι σε γνώση του Δημάρχου, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποιήσεις, γεννά εύλογα ερωτήματα «ότι κάτι δεν πάει καλά» και μόνον τυχαία δεν είναι όλα αυτά.
Ενημερώνουμε όλους ότι όταν γνωρίζουμε και δεν κάνουμε τίποτα και σιωπούμε, τότε συμβάλλουμε στην εφαρμογή των σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής και των ιδιωτικοποιήσεων, γινόμαστε συνεργοί στην καταστροφή της περιουσίας των Δημοτών.
Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ να συντονίσει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά «τσουνάμι» και στην κατάργηση των μνημονιακών νόμων που δίνουν το δικαίωμα στους δημάρχους να αναθέτουν την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτες και απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ακόμα και σε υπηρεσίες που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου