Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Επαναλειτουργεί το αρχαίο θέατρο Θορικού Ρ. Δούρου: «Η περίπτωση του θεάτρου Θορικού αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της αποτελεσματικής συνέργειας της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού»

Το αρχαίο θέατρο Θορικού λειτουργεί ξανά με την οργάνωση συναυλίας από την ΚΑΜΕΡΑΤΑ – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον χαιρετισμό  της στην εκδήλωση τόνισε : 
Η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Θορικού αποτελεί ένα ακόμη συγκεκριμένα βήμα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνέργειας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.
«Η σημασία της σημερινής εκδήλωσης είναι διπλή. Πρώτον, σηματοδοτεί την επαναλειτουργία ενός κορυφαίου χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς. Και δεύτερον, αποδεικνύει ότι μπορούν δύο φορείς του δημοσίου, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού, να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και παραγωγικά, χωρίς μεγαλοστομίες. Η περίπτωση του θεάτρου Θορικού αποτελεί άλλο ένα απτό παράδειγμα της αποτελεσματικής συνέργειας της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού», παρατήρησε η Περιφερειάρχης.
«Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να συγκαταλέγεται μεταξύ των ‘παράπλευρων απωλειών’ της κρίσης. Αντιθέτως συνιστά την sine qua non προϋπόθεση για την ανάταξη του τόπου», συμπλήρωσε η ίδια.
Η  εκδήλωση διοργανώθηκε  από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου