Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Σταθάκης για ανακοίνωση ΚΕΔΕ σχετικά με τα ΕΣΠΑ: Nα σταματήσει ο κ. Πατούλης να υποβαθμίζει την ΚΕΔΕ σε κομματικό φέουδο της ΝΔ



"Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η διαρκής προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού της ΚΕΔΕ από Ένωση Δήμων της χώρας σε εκπρόσωπο της ΝΔ - Ο κ. Πατούλης αδυνατεί να διαχωρίσει τις ιδιότητες του, αυτή του στελέχους της ΝΔ και αυτή του εκπροσώπου της αυτοδιοίκησης"

Το δελτίο τύπου της  ΚΕΔΕ, σχετικά με το αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ, καταδεικνύει την παντελή άγνοια του Προέδρου της Ένωσης, κ. Πατούλη, σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης και λειτουργίας των προγραμμάτων ΕΣΠΑ καθώς και τους όρους διεξαγωγής της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν εκπλήσσουν. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι η διαρκής προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού της ΚΕΔΕ από Ένωση Δήμων της χώρας σε εκπρόσωπο της ΝΔ. Ο κ. Πατούλης αδυνατεί να διαχωρίσει τις ιδιότητες του, αυτή του στελέχους της ΝΔ και αυτή του εκπροσώπου της αυτοδιοίκησης.
Να επαναλάβουμε, λοιπόν,  ότι το  αίτημα για παράταση της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013 έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο Γιούνκερ και την αρμόδια επίτροπο Κρέτου. Σε αντίθεση μάλιστα με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δεν έκανε καμία ενέργεια για να υποστηρίξει ανάλογο αίτημα που υποβλήθηκε επί των ημερών της από 8 κράτη-μέλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετείχε ενεργά δια του αρμόδιου Γ.Γ. ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση σε σχετική πρωτοβουλία των κρατών μελών.
Η απάντηση της Επιτροπής ήταν ότι το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί προς το τέλος της προγραμματικής περιόδου, κάτι που άλλωστε συνέβη και με ανάλογα αιτήματα στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνησή του,  που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη,  θα προχωρήσει άμεσα και σε συνεννόηση με όλες τις άλλες χώρες που έχουν διατυπώσει ανάλογες προθέσεις, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το δίκαιο αίτημα για παράταση της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα της περιόδου 2007 - 2013 να εξεταστεί και να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Απαιτούμε από τον κ. Πατούλη να σταματήσει να υποβαθμίζει τον ρόλο της ΚΕΔΕ σε κομματικό φέουδο και να υπονομεύει, με τις άστοχες παρεμβάσεις του, την διαδικασία διαπραγμάτευσης για την παράταση του ΕΣΠΑ.
- See more at: http://left.gr/news/g-stathakis-apantisi-se-anakoinosi-kede-gia-paratasi-espa#sthash.ud7ud3UR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου