Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

αναδημοσίευση με αφορμή την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ. Όροι και προϋποθέσεις για να κερδηθεί ο πόλεμος με τους άρχοντες των σκουπιδιών Ο εύκολος και ο δύσκολος δρόμος ...





Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις αρχές Αυγούστου το 2014 και ήταν το πρώτο άρθρο που αναρτήθηκε στο blog της αντί-δράσης. Έλεγε ανάμεσα στα άλλα : Ο δρόμος για την αλλαγή είναι ανηφορικός και δύσκολος. Για να αλλάξουν τα πράγματα, θα απαιτηθούν ρήξεις και πόλεμος με τα συμφέροντα. Θα απαιτηθεί αλλαγή πολιτικών και ριζική αναθεώρηση σχεδιασμών. Θα απαιτηθεί ανάληψη ευθυνών από τους ΟΤΑ. Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και που ήταν να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να τα μεταφέρουμε στην Φυλή, τελείωσε.
Θα απαιτηθούν τοπικά σχέδια διαχείρισης, εξεύρεση νέων χώρων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης. Θα απαιτηθεί να υπάρξουν κανόνες διαλόγου ανάμεσα στους πολίτες, τους ΟΤΑ και τη νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής. Να υπάρξει διάλογος με κανόνες και χρονοδιαγράμματα  που θα οδηγήσει σε αποφάσεις και όχι  αφορισμοί και λαϊκισμοί του τύπου: έξω τα σκουπίδια από την Αττική.
Από αυτόν το δημόσιο διάλογο δεν μπορεί να εξαιρεθεί η υπόθεση των αντισταθμιστικών. Η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει να αναζητήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη οικονομικά στοιχεία αυτής της άθλιας ιστορίας. Και η λειτουργία του ΕΣΔΚΝΑ-ΕΔΣΝΑ θα πρέπει να αποτιμηθεί και η στάση των ΟΤΑ πρέπει να αποτιμηθεί και των κυβερνήσεων  και των κινημάτων.
Υπάρχει και ο εύκολος δρόμος. Να μην μιλήσουμε για ευθύνες, να μην κάνουμε αποτίμηση, να μην αλλάξουμε δεσμεύσεις των προηγούμενων, να τα ρίξουμε όλα στο Λαλιώτη και στο Σγουρό και να ξεμπερδέψουμε.
Μόνο που πρέπει προκαταβολικά να ξέρουμε πως ο εύκολος δρόμος είναι κατηφορικός, με ότι σημαίνει αυτό.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ : http://andi-drasi.blogspot.gr/2014/08/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου