Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων το τελευταίο 3μηνο - Στρατούλης: Υπεύθυνη η κυβέρνηση

Έντονη ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων, εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί με το Aσφαλιστικό. Mέσα στο τρίμηνο Iουνίου-Aυγούστου συνταξιοδοτήθηκαν 34.952 εργαζόμενοι (εκτός Δημοσίου), με τον εκτιμώμενο αριθμό να ξεπερνά τους 200.000 έως το τέλος του έτους και τους 600.000 έως το 2016. Mια τέτοια εξέλιξη θα φέρει, με δεδομένο ότι η ανεργία θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα (άνω του 1.500.000), τη σχέση εργαζομένων ανά συνταξιούχο στο μισό, απειλώντας την όποια δημοσιονομική προσαρμογή. O υπουργός Eργασίας, πάντως, ήταν χθες καθησυχαστικός, επισημαίνοντας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πληροφορικού συστήματος «HΛIOΣ», ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής ηλικιακών ορίων για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις» (πηγή: enet.gr). 
Η δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας σχετικά με τα στοιχεία για αύξηση συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων το τελευταίο τρίμηνο:
«Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για το νέο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων του τελευταίου τριμήνου, που μαζί με την ανεργία, τη μείωση των μισθών και την ανεξέλεγκτη εισφοροδιαφυγή, που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές, στραγγαλίζει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Η κυβέρνηση οδηγεί στην αύξηση του κύματος συνταξιοδοτήσεων λόγω του κλίματος ανασφάλειας, αβεβαιότητας, πανικού και τρομοκρατίας που δημιουργεί σε χιλιάδες εργαζόμενους που είναι στα πρόθυρα συνταξιοδότησης λόγω των προωθούμενων από την ίδια κάτω από τον επιστημονικοφανή μανδύα της μελέτης του ΚΕΠΕ προσυμφωνημένων με την τρόικα νέων περικοπών στις κύριες συντάξεις, νέων αυξήσεων των ορίων ηλικίας για όσους και όσες δικαιούνταν προώρη συνταξιοδότηση ή την κατώτερη σύνταξη.
Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα δεν πείθουν κανέναν γιατί πολλές παρόμοιες δικές του έχουν διαψευστεί στην πράξη με τραγικό για τους συνταξιούχους τρόπο. Η μόνη πολιτική λύση για να μπει ένα τέλος στη συντελούμενη από την κυβέρνηση καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων είναι η ανατροπή της με τους αγώνες και την ψήφο των συνταξιούχων και όλου του λαού».
ΠΗΓΗ: LEFT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου